TRT muhabiri bir selfie çekti her şey ortaya çıktı. Medyada ne kadar ödül varsa ona verilmeli

TRT muhabiri bir selfie çekti her şey ortaya çıktı. Medyada ne kadar ödül varsa ona verilmeli
TRT Muhabirinin Çin Gümrüğü’nde Türkiye’ye gönderilmek üzere bekletilen korona virüs aşılarıyla ilgili paylaşımı olay oldu. Paylaşımla beraber aşıların uygun koşullarda bekletilmediği iddiaları ortaya atılırken CHP Milletvekili Murat Emir’in aşıları aracı kurumun getireceğine yönelik iddiaları da doğrulanmış oldu.

Korona virüse karşı Çin’de geliştirilen ve Türkiye’nin sipariş verdiği aşıların gümrükte bekletilmesi tartışmaları beraberinde getirdi. TRT muhabirinin paylaştığı fotoğraf ile ortaya çıkan görüntü, aşıların hem aracı kurum tarafından getirildiğini doğruladı hem de aşıların uygun koşullarda saklanmadığı iddialarını beraberinde getirdi.

Konuyla ilgili uzmanlar aşıların doğru sıcaklıkta bekletilmediğini ortaya çıkması durumunda aşıların tıbbı atık olacağını belirtirken CHP Milletvekili Murat Emir'in, 20 gün önce ortaya attığı Çin aşısının alımında aracı firma kullanıldığı iddiaları da doğrulanmış oldu.

“AŞILARI ARACI KURUM GETİRECEK”
Çin firması Sinovac'la yapılan 50 milyon dozluk aşı sözleşmesine ilişkin 9 Aralık'ta bir açıklama yapan ve aşının aracı firma kullanılarak getirileceğini iddia eden CHP Milletvekili Murat Emir, "Çin aşısı 10 gündür Türkiye’de. Aşıyı getiren firma da her zamanki gibi yine Keymen İlaç oldu. Aşı 10 gündür el altından AKP’li siyasilere, aile dostlarına, nüfuzlu kişilere ve tanıdıklara yapılmaya başlanmış bile" ifadesini kullanmıştı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, bir köşe yazarına verdiği demeçte, "Bu kesinlikle doğru değil. Biz anlaşmamızı doğrudan Sinovac’ın kendisiyle yaptık. DMO yani Devlet Malzeme Ofisi ve Sinovac arasında herhangi bir aracı filan yok" demişti.

“AŞILAR TIBBİ ATIK OLACAK”
Prof. Dr. Bengi Başer şu ifadeleri kullandı: Ayrıca bu aşılar, önünde selfi çektirilebilecek kadar sıradan bir alan ve sıcaklıkta mı gönderilmeyi bekler ?
Cumhuriyet’ten Sibel Bahçetepe’ye konuşan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol da, “aşı takip sistemi” denilen bir sistem ile güvenli ısı aralıklarında kalmalarının sağlandığını belirterek “Günlük iniş çıkışlar takip edilir o ısıda, uzun sürede kaldıkları tespit edilirse aşı tıbbi atık olarak kabul edilir ve atılır” diye konuştu.

İlgili Haberler