TRT spikerinden demir-döküm savunması

TRT spikerinden demir-döküm savunması
TRT Haber'in ekran yüzü Sermin Baysal Ata, tartışmalara neden olan 'demir döküm tencere' açıklama getirdi. Twitter hesabından kendisini savunan Ata, "Bu, bilim insanlarının da tartıştığı bir konudur" dedi.

Geçtiğimiz akşam TRT Haber yayınında sorulan bir soru tartışmalara neden oldu. TRT Haber spikeri Sermin Baysal Ata, iç hastalıkları uzmanı konuğuna yemekler için demir döküm tava kullanımının yemeklerde D vitamini artışına sebep olup olmayacağını sordu.

Söz konusu soru sosyal medyanın gündemine otururken, Ata da tepkilerin odağındaki isim oldu.

Ortaya çıkan tartışmaların ardından kendisini savunan spiker, "Bu, bilim insanlarının da tartıştığı bir konudur" ifadelerini kullandı.

Twitter hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Ata, "Dün akşam konuğuma yönelttiğim “Demir eksikliği” ile ilgili soru sosyal medyada tartışma konusu olmuş. 1. Bu, bilim insanlarının da tartıştığı bir konudur. Merak edenler bu konuyla ilgili birçok makale bulabilir, literatüre bakabilir. 2. Bu aynı zamanda bazı izleyicilerimizin de bize yönelttikleri bir sorudur. Bir moderatör olarak izleyicilerimizin merak ettiği soruları konuğuma yöneltmemden daha doğal bir şey olamaz. Bilim insanlarının tartıştığı, bazı izleyicilerimizin de merak ettiği bir konuyu gündeme getirmem nedeniyle maruz kaldığım art niyetli ve kaba eleştirileri kamuoyunun vicdanına bırakıyorum." dedi.

1-20200426142015.jpg2-20200426142015.jpg3-881.jpg4-528.jpg

İlgili Haberler