TRT takvimindeki detay şoke etti

TRT takvimindeki detay şoke etti
TRT Müzik Kanalı’nın geçen yıl bastırdığı 2016 takviminde Takvimde 15 Temmuz tarihinin hafta içine gelmesine rağmen “resmi tatil” olarak gösterilmesi olay yarattı. TRT Müzik İzleyici Temsilciliği, bunun bir hatadan kaynaklandığı açıklandı.

FETÖ'nün yayın organı Sızıntı dergisinin kapak fotoğrafında ve Zaman gazetesinin 2015'teki reklamında 15 Temmuz darbe girişiminin işaretlerinin verildiğine dair tartışmalara bir yenisi daha eklendi.

TRT Müzik Kanal Koordinatörlüğü tarafından 2015 Aralık ayında bastırılan takvimde, darbe girişiminin yaşandığı "15 Temmuz 2016" tarihi haftaiçi olmasına rağmen "resmi tatil" anlamına gelen "kırmızı" renkle gösterildi.

57a587fcc03c0e22e0b12f7c.jpg

Sosyal medyada olay yaratan takvimdeki detayla ilgili kısa sürede yüzlerce paylaşım ve yorum yapıldı.

Sabah'ın haberine göre, TRT Müzik İzleyici Temsilciliği, TRT'nin de konudan yeni haberdar olduğu ve 'yanlış' basımın bir hatadan kaynaklandığını ileri sürdü.

İddiaya göre takvimin basımını yapan firma, tatil günlerini bir yıl önceki basımdan kopyalayıp bastı ve geçen yılki şablon kullanılarak aynı tarihe gelen günler kırmızı göründü. Ancak geçen yılın takviminde 15 Temmuz'un resmi tatil gününe denk gelmiyordu.