TRT'de Ersoy Dede'ye 'Artık yoksun' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kuzeninin sitesi açıkladı

TRT'de Ersoy Dede'ye 'Artık yoksun' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kuzeninin sitesi açıkladı
TRT 1'de Ana Haber sunucusu Ersoy Dede'ye ekran yasağı getirildiği iddia edildi. Kanal yönetimi tarafından Dede'ye "Artık Ana Haber'de yoksun" denildiği öne sürülüyor.

TRT 1 kanal yönetiminin Ana Haber sunucusu Ersoy Dede''yi ekrandan uzaklaştırıldığı öne sürüldü. Dede''nin adı, nitelikli dolandırıcılıktan hüküm giyen, Türkiye''den kaçtıktan sonra Avusturya tarafından sorgulanmak üzere ABD''ye iade edilen SBK Holding ve SBK Vakfı''nın Başkanı Sezgin Baran Korkmaz’dan para aldığı iddia edilen gazeteciler listesinde yer alıyordu.

Dede''ye, Sezgin Baran Korkmaz ile olduğu iddia edilen yakınlığı nedeniyle TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı tarafından ekran yasağı konduğu öne sürüldü. Odatv’nin aktardığı bilgiye göre yıllık izne çıktığını söyleyen Ersoy Dede ise Sezgin Baran Korkmaz iddialarına “Deli saçması” diye yanıt verdi.

Ersoy Dede, yaptığı açıklamada "İzindeyim. Birkaç gün evdeyim. Olağanüstü bir durum yok. Normal senelik izindeyim. Eşimle tatil planlamasını beraber yaptık. İzin kullandığımız oluyor” ifadelerini kullandı.

"ARTIK ANA HABER''DE YOKSUN"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın kuzeni Cengiz Er''in sahibi olduğu Superhaber.tv isimli sitedeki habere göre TRT yönetimi Ersoy Dede’ye "Artık Ana Haber’de yoksun" dedi.

Haberde şu ifadelere yer verildi:

"TRT Ana Haber sunucusu Ersoy Dede, Sezgin Baran Korkmaz’a sürekli övgüler yağdıran paylaşımları ve yönettiği internet sitesinde Korkmaz’ın PR’ını yapan haberleriyle dikkat çekmişti. Hepsinden öte bu işadamının sık sık para aldığı iddia edilen gazeteciler arasında da adı geçiyordu.

Ersoy Dede, bir kaç yıl önce halen BAE’de bulunan yeraltı dünyasının ünlü ismi Sedat Peker’e açıktan ve abartılı destek paylaşımları ile öne çıkmış bir isimdi.

Bu iddialar son 1 hafta içinde yeniden dolaşıma sokulunca TRT yönetiminin Ersoy Dede’ye ekran yasağı getirdiği konuşuluyor. Bu yasağın geçici mi yoksa kalıcı mı olduğu konusunda bir açıklama yok ancak bugün de ekrana çıkmayan Dede’nin ismi önümüzdeki haftanın spiker planlama çizelgesinde de yer almadı."

İlgili Haberler