TRT'den skandal Ankara talebi!

TRT'den skandal Ankara talebi!
Ankara'da sulardan kaynaklı salgın iddiaları ASKİ ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş tarafından yalanlanmıştı. Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, TRT'nin aksi yönde açıklamalar yapması konusunda kendisinden talepte bulunduğunu açıkladı.

Ankara'da geçtiğimiz günlerde gündeme gelen içme sularından salgın hastalık yayıldığı iddiaları önce ASKİ daha sonra da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından yalanlanmıştı. Konuya ilişkin açıklama yapan Yavaş, "Ankara'da, sudan kaynaklı salgın hastalık olduğuna yönelik asılsız haberler yayılmıştır. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerini kullanmıştı.

TRT'DEN SKANDAL TEKLİF

Konuya ilişkin Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anablim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. 

Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarda salgının su şebekesinden olmadığını belirten Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, TRT'nin aksi yönde açıklama yapması ve Başkan Yavaş'ın açıklamalarını yalanlamasını teklif ettiğini dile getirdi.

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, "Biz ishallerde her yıl bu vakitler sıklık artışı görürüz önceki akışta yazdım sebeplerini Ama bazı “ film “ adamlarının neden sık ekrana çıktığını anlayın diye yazıyorum İshal ile ilişkili konuşmamı isteyen haber kanallarının bir ricası var Sularla ilişkili olduğunu söylemem" dedi.

Kendisine bu teklifi yapan kanal için "Zira , bizim vergilerimizden beslenir" ifadelerini kullanan Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Aslında bu teklifi açıkça yapan , yani “ishallerin sebebi sulardır “ dememi isteyen ana haber kanalının adını da yazıp sildim sonradan. Zira , bizim vergilerimizden beslenir, amir sözü dinlenir Ve naapsak illa ki söyleyecek dolu yalanları vardır , siz bilin istedim."

Paylaşımının  devamında "Hayır söylemeyeceğim çünkü ilişkisi yok Amirimiz, hoca söylemeyecekse onu yayına almayın diyor Yayına çıkıp “sular “ yüzünden ishal arttı diyeceklere buradan çok sözüm olacak" ifadelerini kullanan Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu ve Tunç Soyer'i etiketleyerek "İşiniz zor" dedi.

İlgili Haberler