Rıdvan Dilmen TRT bana aylık 60 TL'lik teklif yaptı

Rıdvan Dilmen TRT bana aylık 60 TL'lik teklif yaptı
TRT Spor'da yorumculuk yapan Rıdvan Dilmen, astronomik maaş aldığı iddialarına Halk TV ekranlarında yanıt verdi. TRT’den maaş almadığını söyleyen Dilmen, kendisine teklif edilen ücreti de açıkladı.

Eski milli futbolcu ve spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, TRT''den aylık 710 bin TL, yıllık ise 8,5 milyon TL maaş alacağı iddialarına ilk kez HalkTV''de yanıt verdi.

Dilmen, iddiaların tamamen asılsız olduğunu, TRT''den gelen teklife karşılık ''ücretsiz olmak koşuluyla'' programlara yorumcu olarak katılacağı yanıtını verdiğini, bunu da yazılı olarak kuruma beyan ettiğini dile getirdi.

Dilmen, bu iddiaları gündeme getiren isimlerle ilgili hukuki yollara başvurduğunu da kaydetti.

Dilmen programda şunları dile getirdi;

"Ben aslında geçen yıl mart ayında 16 yıllık televizyonculuk serüvenimi sonlandırmıştım. Sonra TRT, ''bu yıl bizimle program yapar mısınız?'' dedi. Ben açıkçası düşünmediğimi de söyledim kendilerine. Sonra bu teklif gelince Zahid Bey''le ( TRT Genel Müdürü) Ankara''da buluştum. Zahid Bey, ''Yüzde Yüz Futbol'' programıyla aramızda olmamı istedi. Ben de yaparım ama ücretsiz yaparım dedim. Ben daha önce de TRT''de program yaptım. O zaman da ücret almadım. O günde almadım. Şu anda da almıyorum. Sözleşmem dahi yok. Eğer varsa bir sözleşmem lütfen kendileri de açıklasın. Ben TRT''den 700 bin TL alacak bir insan değilim. Artı benim muvafakatnamem var. Ben Süper Lig''in başladığı 13 Ağustos''tan 2022''nin Mayıs sonuna kadar, hiç bir maddi manevi ücret talep etmiyorum diye imzam var. Ben de duruyor o. Mahkemede kullanacağım.”

TRT''nin kendisine bir ücret teklif ettiğini de sözlerine ekleyen Dilmen, bu teklifi geri çevirdiğini belirtti. Ancak ücreti açıklamadı. Daha sonra ücretin sorulması üzerine Dilmen aylık 60 bin TL teklif edildiğini ve reddettiğini belirtti.

İlgili Haberler