Trump, azil soruşturması için ifadeye çağırıldı!

Trump, azil soruşturması için ifadeye çağırıldı!
ABD Temsilciler Meclisi Adalet Komitesi, hakkında azil soruşturması yürütülen ABD Başkanı Donald Trump’ı ifadeye çağırdı. Beyaz Saray’dan konu ile ilgili açıklama gelmezken, Trump’ın ifadeye gitme zorunluluğu bulunmuyor.

ABD Başkanı Trump hakkında Demokrat Partili rakibi Joe Biden ve oğlu Hunter Biden’ı soruşturması için Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy’ye baskı yaptığı iddiası ile başlatılan azil soruşturmasında flaş bir gelişme yaşandı. ABD Temsilciler Meclisi, Başakn Donald Trump’ı ifadeye çağırdı.

ABD Temsilciler Meclisi Adalet Komitesi, resmi suçlamalarla sonuçlanabilecek azil soruşturması kapsamında başkan Donald Trump’ı soruları yanıtlamak üzere 4 Aralık’ta ifadeye çağırdı. Trump’ın oturuma katılma zorunluluğu bulunmuyor.

Bir süredir azil soruşturmasının Ukrayna ayağını yürüten Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi’nin de nihai raporunu 3 Aralık’ta yayınlaması bekleniyor.

Temsilciler Meclisi Adalet Komitesi, o raporu da göz önüne alarak Trump aleyhine resmi suçlamada bulunup bulunmamaya karar verecek ve bunu aralık ortasında oylamaya açabilecek.

Komite, Trump’ın davete pazar günü akşam saat 6’ya kadar yanıt vermesini istedi. Trump katılmayacaksa kendisini kimin temsil edeceğini bildirmesi gerekiyor.

Beyaz Saray henüz açıklama yapmadı. Oturum Türkiye saatiyle 18.00’de başlayacak.

Trump’ın Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy ile temmuz ayındaki telefon görüşmesinde, Zelenskiy’e gelecek yılki başkanlık seçiminde Demokrat Partili rakibi Joe Biden ve oğlu Hunter Biden’ı soruşturması için baskı yaptığı öne sürülmüştü. ABD Kongresi’ndeki Demokratlar da bu iddia üzerine azil soruşturması başlatmıştı.