Trump Beyaz Saray'a veda etti

Trump Beyaz Saray'a veda etti
ABD'de seçimleri kaybeden Donald Trump ve ailesi Beyaz Saray'a veda etti. Türkiye saati ile 20:00'da Biden'in yemin ederek görevi devralacak.

ABD tarihinin en sıra dışı ve tartışmalı başkanlarından biri olan Donald Trump bugün son kez "başkan " sıfatıyla Beyaz Saray'dan çıktı... ABD'nin 46. başkanı seçilen Joe Biden'ın yemin törenine katılmayarak Beyaz Saray'dan ayrılan olan Trump böylelikle bir ilke de imza attı.
Seçimleri kaybeden Trump, eşi Melania Trump ile birlikte basın mensuplarının önünden geçerek Beyaz Saray bahçesine inen helikoptere bindi. Trump böylelikle, resmi olarak başkan sıfatıyla Beyaz Saray’dan ayrılmayı başardı.
Joe Biden ise bugün yemin ederek görevi devralacak. 
Başkanlık uçağı Air Force 1'la son kez seyahat eden Trump, Florida'daki kumsal evine gidecek. Uçuştan önce yaklaşık 200 destekçisi ve ailesiyle Andrews Hava Üssü'nde kısa bir veda töreni yapan Trump, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
"Amerikan ordusunu yeniden inşa ettik, uzaya yönelik yeni bir askeri güç ortaya koyduk.
Biz sıradan bir yönetim değiliz. Yaptıklarımızı gördüğünüzde bizi hatırlayın. Ekonomimiz, müthiş bir ilerleme kaydetti. Salgın tüm ülkeler gibi bizi de etkiledi ancak kimse kendisini kurtaramadı.
Biz ise tıbbi bir mucizeye imza atarak 9 ayda aşı ürettik.
Bu ülkenin geleceği hiçbir zaman daha iyi olmamıştır. Umarım yeni idare başarılı olur, onlara bol şans diliyorum. Bir şeyleri inanılmaz yapmak için temelleri var, başarılı olacaklarını düşünüyorum.
Biz temeli onlar için hazırladık. Salgın yaşansa da bizim yaptığımız şeyler inanılmazdı.
Bunu siz olmadan yapamazdım. Hoşça kal derken sizi sevdiğimi söylemek istiyorum.
Bir şekilde geri döneceğiz. Yakında görüşeceğiz."

Ayrıntılar geliyor...

İlgili Haberler