Trump Erdoğan görüşmesinde ne konuşuldu?

Trump Erdoğan görüşmesinde ne konuşuldu?
Trump, Erdoğan ile yaptığı görüşme öncesinde "Türkiye ile ilişkilerimiz tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar yakın" ifadelerini kullandı.

BM Genel Kurulu için ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın görüşmesi yaklaşık 50 dakika sürdü. 

Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasındaki görüşmede, bölgesel meselelerin çözümü için iş birliğinin geliştirilmesi ve tüm terör örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi hususlarında mutabık kalındığı bildirildi. Görüşmede, iki liderin, 25 Eylül 2017 tarihinde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin gerçekleştirmeyi planlanladığı referanduma karşı oldukları ifade edilerek, bu tür bir adımın ciddi sonuçları olacağının vurgulandığı belirtildi.

"YÜKSEK NOT ALIYOR"

Görüşme öncesi basın mensuplarına açıklama yapan Başkan Trump, Erdoğan’la biraraya gelmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Trump, “Erdoğan dünyanın çok zorlu bir bölgesinde görev yapıyor. Çok çok güçlü bir şekilde ilgili ve açıkçası yüksek not alıyor” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan için “Benim dostum haline geldi” diyen Trump, Türkiye ve ABD’nin şu anda hiç olmadığı kadar birbirine yakın olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da sözlerine “Değerli dostum Donald ile bugün heyetlerarası ve ikili görüşme gerçeklestireceğiz” diye başladı. “İnanıyorum ki gerek Amerika-Türkiye ilişkileri gerekse bölgesel gelişmeler, dünyadaki diğer konuları ele alma firsatını bulacağız” diyen Erdogan, “Ben de bu fırsatı yakaladığımız için kendilerine özellikle çok çok tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler