Trump korona virüs ilacını tanıtırken, yanındaki yetkili gülmemek için kendini zor tuttu

Trump korona virüs ilacını tanıtırken, yanındaki yetkili gülmemek için kendini zor tuttu
ABD Başkanı Donald Trump’ın düzenlediği basın toplantısında ilginç bir ayrıntı dikkat çekti. Trump’ın açıklamalarına devam ederken yanında bulunan bir yetkilinin gülmemek için kendini zor tutması kameralara yansıdı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Beyaz Saray’da korona virüs salgını ile ilgili düzenlediği basın toplantısında yanında bulunan bir yetkilinin tavrı dikkat çekti. Trump’ın ilaç denemesi ile ilgili açıklama yaparken, bir yetkilinin gülmemek için kendini zor tuttuğu görüldü.

ABD Başkanı Trump, düzenlediği basın toplantısına korona virüs salgını ile mücadele kapsamında alınacak yeni önlemleri ve ilaç denemeleri hakkında açıklamalar yaptı.

Geçen hafta Kanada ile sınırları zaruri olmayan geçişlere kapattıklarını anımsatan Trump, bu konuda Meksika ile de çalıştıklarını kaydetti.

Donald Trump, iki ülkenin sınırlarını mecburi olmayan geçişlere kapatacaklarını kaydederek, "Meksika bizim güney sınırımızı korumak için adımlar atıyor. Avrupa ile uçuşları da askıya alıyor." değerlendirmesinde bulundu.

OTOMOBİL ŞİRKETİ SOLUNUM CİHAZI ÜRETECEK

Trump, "Savunma Üretim Yasasını" da yürürlüğe koyduklarını ve özel sektörün daha çok tıbbi malzeme üretimine yoğunlaşacağını kaydetti.
Özel sektörün de salgın için üretim desteğinde bulunacağını kaydeden Trump, "Bir otomobil üreticisi, solunum cihazı yapmaya başlayacak." dedi.

Kendisinden önceki yönetimlerin sağlık sistemini de eleştiren Trump, "Biz, korkunç, eski ve bozuk bir sistemi miras alıp, onu düzelttik." diye konuştu.

TRUMP, NBC MUHABİRİNİ AZARLADI

Basın toplantısına Trump ile NBC Muhabirii Peter Alexander arasındaki diyalog da damga vurdu.

Trump, Alexander'ın "Korku içinde bekleyen ABD'lilere ne söylemek istersiniz?" sorusuna, "Senin korkunç bir muhabir olduğunu düşünüyorum." şeklinde yanıt verdi.

Beyaz Saray muhabirleri ise Twitter mesajlarında, Trump'ın Alexander'a "sözlü saldırıda" bulunduğunu belirterek, olayı kınadı.

ABD’Lİ YETKİLİ GÜLMEMEK İÇİN KENDİNİ ZOR TUTTU

basın toplantısına damga vuran bir başka detay ise Trump’ın hemen yanında yaşandı. ABD Başkanı Trump’ın ilaç denemeleri ile ilgili açıklama yaptığı sırada bir yetkilinin gülmemek için kendini zor tuttuğu kameralara yansıdı.