Trump McCain’in cenazesine katılmayacak

Trump McCain’in cenazesine katılmayacak
Cumhuriyetçi Senatör John McCain'in cenaze töreninde eski başkanlar Obama ve Bush konuşma yapacak. ABD Başkanı Trump törende yer almayacak.

Geçen hafta yaşamını yitiren Cumhuriyetçi Senatör John McCain'in cenaze töreninde eski başkanlar Obama ve Bush konuşma yapacak. ABD Başkanı Trump törende yer almayacak.

DW Türkçe'nin aktardığına göre, geçen hafta 81 yaşında yaşamını yitiren ABD'li senatör John McCain toprağa veriliyor.

Washington Ulusal Katedrali'nde düzenlenecek cenaze törenine, eski başkanlar Barack Obama ve George Bush'un da aralarında bulunduğu üst düzey isimler katılacak.


Trump'ı eleştiren Cumhuriyetçilerden olan McCain, Trump'ı "saf" ve "egoist" olmakla suçlamıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Trump'ın temmuz ayında Finlandiya'da düzenlediği basın toplantısının ardından McCain, Trump hakkında "hafızalardaki en utanç verici ABD Başkanı performanslarından biri" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Törende Trump'ı temsilen ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence yer alacak. Merhum hakkında Pence, "McCain'in ülkesine onurla hizmet ettiğini her daim hatırlayacağız" demişti.

CNN'in haberine göre ise, McCain'in 2008 başkanlık seçimlerinde başkan yardımcısı adayı olarak seçtiği Sarah Palin de cenaze törenine davet edilmedi.