Trump, "sıkıcısınız" dedi yemeğe katılmadı

Trump, "sıkıcısınız" dedi yemeğe katılmadı
ABD Başkanı Donald Trump, yıllardır süren bir geleneği yıkarak Beyaz Saray Muhabirleri Derneği'nin senelik yemeğine katılmadı.

Beyaz Saray'a çıkışının 100'üncü gününü geride bırakan Trump, yıllardır süren bir geleneği yıkarak Beyaz Saray Muhabirleri Derneği'nin senelik yemeğine gitmedi.

Suikasta uğrayarak yaralandığı için 1981'de etkinliğe katılamayan eski Başkan Ronald Reagan'dan beri bu daveti reddeden ilk başkan olan Trump, aynı dakikalarda Pensilvanya'da gerçekleştirdiği mitingde gazetecilere yönelik sert sözler sarfetti. "Çok çok sıkıcı" olarak nitelendirdiği davete gitmediği için mutlu olduğunu dile getiren Trump "Burada sizlerle, daha büyük bir kalabalıkla ve daha iyi insanlarla vakit geçirdiğim için memnunum" dedi.

MEDYAYI YALANCILIKLA SUÇLADI

Medyayı yalan ve art niyetli haber yapmakla suçlayan Trump "Eğer gazetecilerin işi dürüst olmak ve doğruları aktarmaksa, o zaman kocaman bir zayıf not almayı hak ettiler" ifadelerini kullandı.

Oval Ofis'teki ilk 100 gününün "çok heyecan verici ve çok üretken" olduğunu da vurgulayan Trump, şimdiye kadarki görev süresini ABD'de iş fırsatları oluşturmaya, enerji arama süreçlerini kolaylaştırmaya ve ülkeye faydası olmayan uluslararası anlaşmaları bitirmeye adadığını söyledi.

Eski başkan Barack Obama döneminin bir "karmaşayla" sonuçlandığını savunan Trump, 'önüne gelecek büyük savaşlara hazır olduğunu ve her bir davayı da kazanacaklarını' söyledi.