Trump, sorumluluğu itfaiyecilere yükledi

Trump, sorumluluğu itfaiyecilere yükledi
ABD Başkanı Trump, California eyaletinin kuzeyinde bölgesinde çıkan ve henüz kontrol altına alınamayan alevler hakkında tweet attı. Trump, sorumlunun itfaiyeciler ve yönetmelik olduğunu duyurdu.

Mendocino Milli Ormanı sınırı ve Lake ile Colusa bölgeleri arasındaki sınır bölgesi boyunca etkili olan alevler bin 148 kilometrekareden fazla ormanlık alan ve çayırın yanmasına yol açtı. Hava sıcaklıklarının ilerleyen günlerde 43 dereceye kadar çıkmasının beklendiği eyalette 16 farklı bölgede etkili olan yangınların daha fazla büyümesinden endişe duyuluyor.

California’da yangınla mücadele çalışmalarına 14 binden fazla itfaiyeci katılıyor. Yangınlarda hayatını kaybedenlerin sayısı ise 7’ye yükseldi. Ayrıca, geçen haftadan bu yana binlerce kişi evlerinden tahliye
edildi.

ABD Başkanı Donald Trump da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, yangınların büyümesinden eyalet yetkililerini ve itfaiyecileri sorumlu tuttu. Trump, yangınların “eyaletin kötü çevre politikaları yüzünden büyüdüğünü” ve “suyun gerektiği gibi kullanılmayarak Pasifik Okyanusu’na yönlendirilmesi nedeniyle daha da kötü bir hal aldığını” savundu. Eyalet yetkilileri ve yangın söndürme uzmanları ise Trump’a cevap
vermekte gecikmedi ve “yangınları söndürmek için yeterli suyun bulunduğunu”, ayrıca “şiddetli ve yıkıcı yangınlara iklim değişikliğinin neden olduğunu” ifade etti.

ABD Başkanı Trump geçtiğimiz aylarda da küresel ısınmanın gerçek olmadığını iddia etmiş ve küresel ısınmayla mücadeleye katılmayacağını duyurmuştu.