Trump ve Kim jong-Un benzerlerine gözaltı

Trump ve Kim jong-Un benzerlerine gözaltı
Vietnam polisi, ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim jong-Un’a benzerlikleriyle dikkat çeken iki kişiyi gözaltına altı.

Gelecek hafta Kim ve Trump arasında düzenlenecek olan görüşmelerin ikincisine ev sahipliği yapacak Vietnam’ın başkenti Hanoi’de meraklı turistlerle para karşılığında hatıra fotoğrafı çektiren taklitçi ikili, polisin aldığı görüşmeler için artırdığı önlemlere takıldılar.

Çin asıllı Avustralya vatandaşı Howard X, gözaltına alınmalarından sonra sosyal medya hesabından paylaştığı gönderide, 15’ten fazla polis ve göçmenlik idaresi personelinin kendisi ve Trump’a benzeyen meslektaşı Russell White ile ‘’görüşmek’’ istediklerini yazdı.

Howard, mesleklerinin gereğini icra etmek için kötü bir zaman olduğunu söyleyen görevlilerin, Trump-Kim görüşmesi boyunca bu tür eylemlerin karışıklık ve huzursuzluğa neden olacağı için kaçınmaları gerektiği ve bir süre boyunca işlerine ara vermelerini istediklerini iddia etti.

‘’Verdiğim cevaplardan memnum olmadılar’’ diyen Howard, görevlilerden birinin kendisini hapis ve sınır dışı etmekle tehdit ettiğini de kaydetti.

Trump ve Kim Jong arasında geçtiğimiz aylarda düzenlenen görüşmeden sonra ilgi odağı haline gelen ikilinin benzerliklerinden ciddi miktarda para kazandıkları belirtiliyor.

İlki geçtiğimiz Haziran ayından Singapur’da gerçekleştirilen Donald Trump ve Kim jong-Un’ görüşmelerinin ikincisi 27-28 Şubat tarihlerinde Vietnam’ın başkenti Hanoi’de gerçekleştirilecek.