Trump'ı bir bir terk ediyorlar

Trump'ı bir bir terk ediyorlar
Seçimleri kaybetmesinin ardından Beyaz Saray'ı sorunlu bir şekilde terk eden Trump'ın Senato'da yargılanmasına günler kala, yasal ekibinden beş avukat ayrıldı.

CNN'de yer alan habere göre, yakın kaynaklar azil sürecinin hukuki stratejisine dair fikir ayrılıklarının ardından Donald Trump'ın azil duruşmasında görev alacak beş avukatın görevini bıraktığını söyledi.

Süreci yönetecek iki avukat Butch Bowers ve Deborah Barbier'in ortak bir kararla hukuk ekibinden ayrıldığını Bowers ve Barbier'i üç avukatın daha takip ettiği öğrenildi.

Konuyla ilgili bir kaynak, Trump'ın avukatlardan "büyük bir seçim usulsüzlüğü olduğu" ve seçimin kendisinden çalındığını savunmalarını istediğini söyledi. Avukatların ise strateji olarak "görevden ayrılmış bir başkanı yargılamanın hukuki olup olmadığına" odaklanmayı tercih ettiği belirtildi.

CNN'e konuşan Trump'ın eski kampanya danışmanı Jason Miller, azil süreci ve avukatların durumuyla ilgili şunları söyledi:

"Demokratların görevden ayrılmış bir başkanı azletme çabaları tamamen anayasaya aykırı ve ülke için kötüdür. 45 senatör de şimdiden bunun anayasaya aykırı olduğunu belirtti. Çok ilerleme kaydettik ancak hukuk ekibimiz üzerine bir son karar vermedik"