Trump’ı TikTok bile “takmıyor”, Trump: “Gidecekler” TikTok: “Uzun süre buradayız”

Trump’ı TikTok bile “takmıyor”, Trump: “Gidecekler” TikTok: “Uzun süre buradayız”
TikTok’tan Trump’a cevap geldi. TikTok’un ABD’deki CEO’su Vanessa Pappas, “Hiçbir yere gitme niyetinde değiliz. Daha uzun zaman için buradayız" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin merkezli kısa video uygulaması TikTok'u yasaklayacağını açıklamasının ardından sosyal medya devinden cevap geldi. 

TikTok’un ABD’deki CEO’su Vanessa Pappas, “Hiçbir yere gitme niyetinde değiliz. Daha uzun zaman için buradayız" dedi.

ABD'li yetkililer TikTok'un Amerikalıların kişisel verilerini toplamak için kullanılabileceği endişesini dile getiriyor. Çin merkezli ByteDance firmasına ait olan uygulama, verileri Çin hükümetiyle paylaştığı iddialarını reddetmişti.

TikTok'un ABD'de 80 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor.

ABD Başkanı Trump, uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, "TikTok konusuna gelecek olursak, ABD'de onu yasaklıyoruz" açıklamasında bulundu.

TikTok’un CEO’su Vanessa Pappas ise Trump’ın iddialarına Twitter üzerinden cevap verdi. Şirketin resmi Twitter hesabından bir video paylaşan Pappas, "Her gün TikTok kullanarak günlük yaşantımıza yaratıcılık ve neşe katan milyonlarca Amerikalıya, teşekkürler demek istiyorum. Sizin sayısız desteğini duyduk ve teşekkür etmek istiyoruz. Hiçbir yere gitme niyetinde değiliz… Daha uzun zaman için buradayız" ifadelerini kullandı. 

TikTok’tan bir sözcü de ABD’deki kullanıcı verilerinin güvenle depolandığını ifade etti. Sözcü, şu açıklamayı yaptı:

"100 milyon Amerikalı, özellikle pandemi sırasında eğlence ve iletişim için TikTok kullanıyor. TikTok US kullanıcı verileri, çalışanlar için sıkı erişim kontrolü altında korunuyor. TikTok’un en büyük yatırımcıları ABD’den. Kullanıcılarımızın gizliliğini ve güvenliğini korumaya kararlıyız.”