Trump'ın açıklamasının ardından İYİ Parti'den çok sert mesajlar

Trump'ın açıklamasının ardından İYİ Parti'den çok sert mesajlar
ABD Başkanı Trump'ın 'yaptırım' çıkışının ardından İYİ Parti Grup Başkanvekili Ağıralioğlu, Genel Başkan Yardımcısı Koncuk ve Balıkesir Milletvekili Ok'tan çok sert açıklamalar geldi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, ''Rahip Andrew Brunson'ı uzun zamandır gözaltında tuttukları için Türkiye'ye geniş çaplı yaptırımlar uygulayacağız" şeklinde sözleri sosyal medyada geniş yankı bulurken, hükümetten de ABD'nin çıkışına cevap gelmişti.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, Genel Başkan Yardımcısı İsmail Koncuk ve Balıkesir Milletvekili İsmail Ok da Trump'ın sözlerine tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan Ağıralioğlu'nun paylaşımları şöyle:

"DEVLETİMİZİN VAKUR DURUŞUNA ASLA BİGANE KALMAYIZ"

"ABD'nin devletimize ve yargımıza aleni bir müdahale kastındaki üslûpsuzluğundan ziyadesiyle rahatsızız. Türk Devletinin izzeti, itibarı ve selameti bütün hesapların üzerindedir. Biz, bu gibi tehdit ve şantajlar karşısında devletimizin doğru ve vakur duruşuna asla bigane kalmayız!

"KENDİ HATALARIMIZI DA GÖRMELİYİZ"

Fakat bu mevzuda kendi hatalarımızı da görelim. ABD'li rahibin yargılanması sürecinde yaşanan problemlerin temelinde, Türkiye'de hukukun siyasallaşması ve maalesef yargıya müdahale edilebildiği algısı yatmaktadır. Bu sebeple ülkemizi bu imajdan süratle kurtarmamız lazımdır.

Türkiye'nin adaletin baş tacı edildiği ve bağımsız bir hukuk devleti olduğunun alameti, Rahip Brunson'a isnat edilen suçların hukukumuzdaki karşılığı ne ise aynıyla muamele görmesini sağlamaktır. Hukuku, iltimas ve pazarlık öznesi olmaktan çıkarmak ise temel düsturumuz olmalıdır." ifadelerini kullandı.

ekran-alintisi-520.jpg

KONCUK: "ABD İLE ARAMIZDA KÖLE EFENDİ İLİŞKİSİ YOKTUR"

Trump'ın ABD'li rahiple ilgili attığı tweete bir tepki de İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı İsmail Koncuk'tan geldi.

Trump'ın çıkışı "Türkiye'nin hükümranlık hakkına açık tecavüz" olarak değerlendiren Koncuk, "ABD ile aramızda köle efendi ilişkisi yoktur. Trump’ın 'Papaz Brunson serbest bırakılmazsa Türkiye’ye büyük yaptırım uygulayacağız.' açıklaması Türkiye’nin hükümranlık hakkına açık tecavüzdür. Bu küstah yaklaşım ülke ve milletimiz adına asla kabul edilemez, şiddetle kınıyoruz." şeklinde paylaşımda bulundu.

ekran-alintisi-521.jpg

İSMAİL OK: AKP'NİN BASİRETSİZ POLİTİKALARI İTİBARIMIZI ZEDELİYOR

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok da Trump'ın sözlerine sessiz kalmadı.

Twitter hesabından paylaşımlarda bulunan Ok, AKP'nin politikasını eleştirdi.

Ok, şu paylaşımlarda bulundu:

1) Amerika başkanı Trump ve yardımcısının küstahça Türkiye'yi tehdit etmesini şiddetle kınıyorum. Ak Parti'nin basiretsiz ve tutarsız dış politikaları Türkiye'nin itibarına zarar vermektedir.

2) Ne oldu da bir hafta önce tutukluluğuna karar verilen Rahip Branson şimdi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Hükümet bu tavizkar politikalardan derhal vazgeçmeli. Türkiye'nin itibarı her şeyin üzerindedir.

ekran-alintisi-519.jpg

İlgili Haberler