Trump'ın ciddi hastalığı var!

Trump'ın ciddi hastalığı var!
ABD’de önde gelen bir dizi psikiyatristin katıldığı bir konferansta, Trump’ın ‘tehlikeli bir akıl hastalığı bulunduğu’ ve ‘hayal dünyasında yaşayan bir paranoyak olduğu’ yönünde teşhis konuldu.

HALKI UYARIYORUZ’

Yale Üniversitesi Tıp Okulu’ndaki konferansta psikiyatrist John Gartner “Donald Trump’ın tehlikeli akıl hastalığı konusunda halkı uyarmak açısından etik bir sorumluluğumuz var” diye konuştu. Gartner, Trump’ın yemin töreninde ‘tarihin en büyük kalabalığına sahip olduğu’ konusunda aksinin kanıtlanmasına rağmen ısrar etmesini örnek gösterdi. Gartner, “Bir yalancı ve narsist olmasından daha kötüsü, paranoyak, hayal dünyasında yaşayan ve abartan bir insan. Bunu daha başkan olduğu ilk gün kanıtladı. Eğer Trump tarihteki en büyük kalabalığa sahip olduğuna gerçekten inanıyorsa, hayal dünyasında yaşıyor demektir” dedi.

‘AŞİKÂR BİR SORUN’

Yale Üniversitesi Psikiyatri Bölümü’nden Band Lee de, “Bazı önde gelen psikiyatristlerin de belirttiği gibi, Trump’ın akli dengesi, görmezden gelinen aşikâr bir sorun. Halkın bunu artık anlamaya başladığını ve yaygın biçimde konuştuğunu düşünüyorum” yorumunu yaptı.

‘TEHLİKEYİ BİR KİLOMETRE ÖTEDEN TANIRIM’

New York Üniversitesi psikiyatri bölümünden James Gilligan daha da karanlık bir tablo çizdi. Gilligan, ‘toplumun en tehlikeli kesimlerinden’ hastalarla çalıştığı, hapishanelerde akıl sağlığı programlarını yönettiğini belirterek “Tehlikeyi bir kilometre öteden tanırım” dedi. Gilligan, Trump hakkında “Bu adamın ne kadar tehlikeli olduğunu anlamak için tehlike uzmanı olmanız veya bu konu üzerinde 50 yıl çalışmanız da gerekmiyor” ifadelerini kullandı.

Psikiyatristler, birebir görüşmedikleri bir kişi hakkında teşhis koymayı yasaklayan ‘Goldwater kuralı’nı ihlal ettiklerine yönelik eleştirileri de kabul etmedi. Yale Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, Goldwater kuralının bazen açık tartışmayı engellediği belirtildi. 

İlgili Haberler