Trump’ın danışmanı itiraf etti: Beyaz Saray'da korona paniği

Trump’ın danışmanı itiraf etti: Beyaz Saray'da korona paniği
Korona virüsünün en çok vurduğu ülke olan ABD'de Beyaz Saray'la bağlantılı vakalarda artış yaşanması panik yarattı. Trump'ın danışmanlarından Kevin Hassett, işe gitmeye korkar hale geldiklerini açıkladı.

Beyaz Saray’da Trump’ın valelerinden birinde korona çıkmasıyla başlayan süreci, Başkan Yardımcısı Mike Pence’in basın danışmanı Katie Miller’ın hastalığa yakalanması izledi. Ivanka Trump’ın kişisel asistanının da virüse yakalandığı açıklanırken, panik koronayla mücadele timine de sıçradı.

Salgın Hastalıklar Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) Direktörü Dr. Robert Redfield, ABD Ulusal Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) başındaki isim Dr. Stephen Hahn ve Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Anthony Fauci corona şüphesiyle kendilerini karantinaya aldı.

‘İŞE GİTMEYE KORKAR HALE GELDİK’

Bu gelişmelerin ardından ABD Başkanı Donald Trump’ın Beyaz Saray’da görev yapan danışmanlarından Kevin Hassett kritik açıklamalarda bulundu. New York Post’un haberine göre Hassett, işe gitmeye korkar hale geldiklerini söyledi.

Hassett, “Batı Kanadı’na gitmek yerine evde oturuyor olsam daha güvende olurdum. Batı Kanadı küçük ve kalabalık bir yer. Biraz riskli ancak şimdi ayağa kalkıp ülkeye hizmet etme zamanı. Doktorlar çok dikkatli ve her gün herkese test yapıyorlar” ifadelerini kullandı.