Trump'ın kulağına kar suyu kaçtı

Amerikan senatosunun Suudi Veliaht Prens Selman'ı suçlayan kararı, önemli. Bazılarına bakıyorum "Ne olacak Başkan nasılsa imzalamaz." diye cehalet örneği veriyorlar.

İki konuya dikkat edin. İlki ABD Senatosu'nda çoğunluk Trump'ın elinde. Buna rağmen "Cemal Kaşıkçı'yı mevcut yönetim öldürttü." kararı rahatlıkla alındı. Bizim çok bilmişlerin yanlış bildiği diğer nokta uygulamadaki statü. Senato aynı kararı ikinci kez alırsa, Trump'ın bunu engellemesi mümkün değil. Hemen yürürlüğe girer. Yani katil veliahtın her anlamda sonu gelir.

Kendini kurtarmak için hazırladığı beş adamın kafasını vurdurmak da hiçbir işe yaramaz. Diğer taraftan PKK uzantılarına yardımı üç katına çıkarayım şeklindeki yalvarmaları bile sonuçsuz kalacaktır. Bu gerçekler ışığında kulağına kar suyu kaçacaklardan biri de Trump'tır.

Haddini bilmeyenler

Habertürk'te ilginç bir tartışma izledim. Tuhaf olan bazı katılımcıların boylarını aşan (ihtisas alanları değil) laflar etmeleriydi. Mesela sinema yönetmeni Ezel Akay, Prof. Dr. Nevzat Tarhan'a "algı yönetimi" konusunda ders vermeye çalıştı. Lafını kesti, "Ben çok bilgiliyim havaları" basmaya uğraştı.

Gülfem Saydan Sanver için de, Akay kadar olması bile "her konuda uzmanım" çıkışları dinledik. Eren Eğilmez'in "Gerçek Fikri Ne" başlıklı programın faydası da kimi uzman geçinenlerin içlerini dökme imkânı bulmaları olsa gerek. Kişisel düşüncem ağızdan dolma tüfek gibi bilgi kirliliği yaratanlar bir yerde "hadlerini bilmiyorlar."

Özge Uzun

Bugün televizyonların bazı hanım unsurlarından bahsetmek istiyorum. Tabii olumlu anlamda. Öncelik Özge Uzun'un. Ekranların yeni kanalı Haber Global'de görünce sevindim. "Hafta Sonu"nu sunuyordu.

Onu Türk Medya Grubu'nda çalışırken tanıdım. Kenan Işık yönetimindeki Alem FM'de haber sunuyordu. Yeni kanalındaki Hafta Sonu diğer isim benzerlerinden farklı. Konuk sayısı fazla. Ayrıca çağrılanların çapı mükemmel.

Hazırladığı soruların iyi derlendiği ortada. Sohbeti başarılı, sımsıcak. Uzun'un kendini tarif edişine bayıldım; "Balık etliyim. Kıvrımlarım kum saati gibi." Hiç komplekssiz ve art niyetsiz bunu çok rahat ifade edebiliyor. "Boylu bosluyum" demeye de gerek duymadı. "Altın gibi kalbi var"ı da ben ekleyeyim. Gerçekten böylesine iyi niyetli birine fazla rastlayamazsınız.

Eşi ile arasının düzeldiğini duyunca çok sevindim. Birbirine bu kadar yakışan iki insana mutluluk dileklerimi tekrarlıyorum.

Kadırgalı

Madem övülmeyi hak eden hanımlardan başladık, devam edelim. Seda Sayan'ı uzun yıllar önce tanıdım. Magazinin duayenlerinden merhum Vehbi Dinçcan bunda etkendir. TGRT'nin kuruluşuyla Kadırgalı Aysel'in (Gürsaçar) yıldızı parladı. Yetiş Bacım diye anıldığı dönemde zirve yaptı. Fahrettin Aslan'ın Maksim'e assolist yaptığı bu kızcağız hep zirvede kalmayı başardı.

Hayırsever

Bir yerde de Ajda Pekkan'ın rakibi. Estetik müdahalelerle hâlâ güzel. Her şeyden önemlisi hayır işlerine Yetiş Bacımları "annem"lerle devam ediyor. Mesela "O Ses Türkiye"deki yarışan gencin nefes alamamaktan şikâyetine "Vakit mi yok, nakit mi yok?" demesi yüreğin güzelliğini ortaya çıkaran örnek, "Merak etme ben senin ameliyatını yaptıracağım." diyerek, "Bu iş bende" demesi. En kısa zamanda o genci yeni ve sorunsuz hâliyle karşımızda görürüz.

KÜLTÜR MESELESİ

Müge Anlı, civcivlerin gagalarının neden kesildiğini bir türlü öğrenemedi. Civcivler, gagaları kesilmezse birbirlerinin anüsünü parçalar.

...

Müge Anlı "Ceketini çıkıp gitmek tabiri var ya ceketini çıkıp gitmek" diyor.

Ceketini çıkıp gitmek şeklinde bir deyim yoktur. "1- İlişkisini tamamen koparmak. 2- Hiçbir şey almadan birlikteliği bitirmek, ortaklıktan ayrılmak" anlamındaki deyimin doğrusu "Ceketini alıp çıkmak"tır. (TDK.)

SPİKERLERE

Müge Anlı, uzun süredir ıslık çalar gibi konuşmuyordu. Yine eski alışkanlıklarını tekrarlamaya başladı: Ş ve ç harflerinde ıslık çalıyor!

- KomŞularının

- On üÇ

- KomŞusu

- Bu konuda yanlışsız konuşmak istiyorsa önceliği alt küçük azı dişlerini tamamlamakla başlamalı!

GÜNÜN SÖZÜ

Her toprak her şeyi taşıyamaz. Publius Maro

 

Yazarın Diğer Yazıları