Trump'ın notlarını sakladılar

Trump'ın notlarını sakladılar
New York Military Academy'nin, ABD Başkanı Donald Trump'ın not dökümünü bulunmaması için sakladığı belirtiliyor.

New York Military Academy'nin (NYMA) ABD Başkanı Donald Trump'ın transkriptlerini (not dökümü) bulunamaması için sakladığı ifade edildi.

Trump başkanlığa adaylığını koymadan önce, 2011 yılında dönemin başkanı Barack Obama'ya, "Bize berbat bir öğrenci olmadığını kanıtlamak için notlarını göster" demişti. Washington Post'tan Marc Fisher'ın haberine göre Trump bu açıklamayı yaptıktan birkaç gün sonra NYMA'nın müdürünü okulun sahibi aradı ve Trump'ın not dökümlerinin bulunup "ortadan kaybedilmesini" istedi.

Habere göre aynı saatlerde okulun bir başka yöneticisi "Trump'ın arkadaşları olduğunu belirten varlıklı mezunlar" tarafından arandı ve kendisine "dökümlerin gizli tutulması gerektiğini" söyledi.

Mezunlar tarafından iletişime geçilen yönetici, müdür ile konuştuktan sonra Trump'ın not dökümünü yönetim kuruluna teslim etmek yerine "bulunamayacak bir yere" sakladı. Söz konusu olan Jeffrey Coverdale isimli yetkili, Washington Post'a bu bilgileri doğruladı. Coverdale, "Bana direktifler verildi ve bunları bir bölümü dışında takip edebildim, onları yönetim kuruluna teslim etmedim" dedi.

Trump, 2016 seçimleri için kampanya yürüttüğü sırada "mükemmel bir öğrenci" olduğunu söylemiş, fakat herhangi bir belge paylaşmayı reddetmişti. Trump, belge isteyen Washington Post'a, "Sizin hiçbir şeye bakmanıza izin vermiyorum" dedi.