Trump’ın sağ kolu istihbarat raporlarını yalanladı

Trump’ın sağ kolu istihbarat raporlarını yalanladı
ABD’de korona virüsle mücadelede Trump’ın sağ kolu olan Dr. Anthony Fauci, Trump yönetiminin korona virüsün Çin’de bir laboratuvarda üretildiğine dair iddiaları yalanladı

ABD Başkanı Donald Trump’ın korona virüs salgını konusunda adeta sağ kolu olan bulaşıcı hastalıklar uzmanı doktor Anthony Fauci, ABD’nin korona virüsün yayılmasıyla ilgili açıkladığı istihbarat raporlarını yalanladı. Beyaz Saray Korona Virüs ile Mücadele Gücü’nün önde gelen isimlerinden olan Fauci, virüsün Çin’de bir laboratuvarda üretildiğine dair bilimsel kanıtların bulunmadığının altını çizdi.

National Geographic dergisine konuşan Dr. Fauci, Trump yönetiminin, 'virüsün Çin'de laboratuvarda üretildiği' iddialarını yalanlarken virüsün insanlar tarafından laboratuvarda üretildiğine dair bilimsel bir kanıt bulunmadığını söyledi.

ABD’de korona virüs ile mücadele eden en yetkili isimlerden biri olan Fauci, “Virüsün yarasalardaki evrimine ve son dönemde yaşananlara baktığımızda bilimsel kanıtlar, bu virüsün yapay ya da kasıtlı olarak manipüle edilmediğine dair çok güçlü eğilim gösteriyor. Bu virüs, doğada evrimleşerek canlılara bulaştı” ifadelerini kullandı.

“VİRÜSÜN BİR ANDA SONA ERECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM”

ABD’de ikinci bir dalganın görülmesinden endişe ettiğini sözlerine ekleyen Fauci, “Bu virüsün bir anda sona ereceğini düşünmüyorum” dedi. ABD’nin yaz mevsiminde ülkenin sağlık sistemini güçlendirmeye, sağlık çalışanları için hastane yatakları, vantilatörler ve kişisel koruyucu sağlık ekipmanlarına odaklanması gerektiğini dile getirdi.

“Aşının tarihsel olarak kısa bir süre içinde hazır olacağına inanıyorum” diyen Doktor Fauici, yaz başına kadar klinik aşı denemelerinin başlayabileceğini ifade etti.

POMPEO “ÇOK SAYIDA KANIT VAR” DEMİŞTİ

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yaptığı açıklamada "Korona virüs Vuhan’daki laboratuvarda yapıldı" ifadelerini kullanırken, "Rahatlıkla söyleyebilirim ki virüsün Vuhan’da bulunan laboratuvardan geldiğine dair çok sayıda kanıt mevcut’’ demişti.

Pompeo, ABD Başkanı Donald Trump’ın geçtiğimiz günlerde dile getirdiği gibi Koronavirüs'ün insan yapımı olduğunu yarasa veya hayvan pazarından kaynaklanmadığını ortaya koyan kanıtlara sahip olduklarını aktarmıştı.

Pompeo, "Şu ana kadar birçok uzman bu virüsün insan yapımı olduğunu düşünüyor. Buna inanmamak için hiçbir neden yok’’ ifadelerini kullanmıştı. Pompeo, konuşmasının devamında Çin’i salgın konusunda dünyayı bilgilendirmedikleri konusunda suçlamıştı.