Trump'ın Senato'daki yargılanması nasıl işleyecek?

Trump'ın Senato'daki yargılanması nasıl işleyecek?
Senato Çoğunluk Lideri McConnell, ABD’li Başkan Donald Trump’ın Senato’daki yargılanmasına ilişkin detayları kamuoyuyla paylaştı.

ABD’li Başkan Donald Trump’ın Senato’daki yargılanmasına ilişkin davanın detayları belli oldu. Senato Çoğunluk Lideri McConnell’in işleyişe dair açıkladığı bilgilere göre, duruşmada davacı ve savunma taraflarına düşüncelerini ortaya koymak için 24’er saatlik söz hakkı verildi. Ayrıca Senato günde 12 saat aktif olacak ve her iki tarafa ayrıca kanıtları ortaya koyabilmek için iki gün süre verilecek.

Trump'ın görevden azli istemiyle Senato'da başlayan yargı sürecinde ilk duruşmaya çok az kaldı. Oturum Türkiye saati ile 21.00'de başlayacak.

AZİL SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?

Euronews’te yer alan habere göre, ABD'de azil sürecin başlatılması için Temsilciler Meclisi'nde herhangi bir üyenin girişimde bulunması gerekiyor. Daha sonra başvuru, Temsilciler Meclisi Adalet Komitesi'nin tarafından inceleniyor. Belirli kriterlerle uyduğu takdirde komite azil sürecinin devam edip etmeyeceği yönünde oy çokluğuyla karar veriyor.

Bir başkanın azledilmesi için Senato'da üçte iki çoğunluk gerekiyor. Bu çoğunluğun sağlanması halinde başkan görevinden istifa ediyor, onun yerine başkan yardımcısı geliyor.

ABD'li Başkan Donald Trump'a "görevini kötüye kullanılmak" ve "kongrenin işleyişini engellemek" suçlamaları yöneltiliyor.