Trump'ın temsilcisi o teröristle birlikte

Trump'ın temsilcisi o teröristle birlikte
ABD Başkanı Trump'ın IŞİD özel temsilcisi Ayn El Arab(Kobani)'da Türkiye'de 4 milyon TL ile arananlar listesindeki teröristle yan yana toplantı yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump'un IŞİD ile mücadele için kurulan koalisyondaki özel temsilcisi Brett McGurk başkanlığındaki heyetin, Musul ve Erbil ziyaretinden sonra Suriye'nin Ayn El Arab(Kobani) kentini ziyaret etti.

İnternet sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında yayınlanan haber ve fotoğraflarda, Kobani'yi ziyaret eden McGurk başkanlığındaki heyetin YPG/PKK ve DSG'liler ile bir araya geldiği belirtildi.

ABD'li heyetin görüşmesi sırasında McGurk'ın yanında, Türkiye'nin başına 4 milyon lira ödül koyduğu ve kırmızı liste ile aradığı PKK'lı 'Şahin Cilo' kod adlı Abdi Ferhad Şahin'in oturduğu dikkat çekti.

Görüşmeye YPG'den Polat Can, YPG'den Aldar Halil gibi isimlerin katıldığı görüldü.

Brett McGurk başkanlığındaki ABD'li heyetin görüşmelerini bugün de sürdüreceği ve görüşmelerde, IŞİD ile yürütülen mücadele ve YPG'ye yapılması planlanan silahlandırmanın da görüşüldüğü kaydedildi.

TRUMP- ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ İLE AYNI TARİH

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'de Donald Trump ile görüşmesi ile McGurk'un YPG/PKK'lılarla bir araya gelmesinin aynı tarihlere denk gelmesi dikkat çekerken, Erdoğan'ın Trump ile yaptığı görüşmenin ardınan yaptığı "Özellikle YPG-PYD terör örgütlerinin muhatap alınması, uluslararası mutabakata uygun değildir. Suriye, Irak, Yemen’deki durumu kaosa çevirmek istenler elbet kaybedecektir" açıklamaları akıllara geldi.

İlgili Haberler