Trump'tan Biden'a Rusya eleştirisi

Trump'tan Biden'a Rusya eleştirisi
Eski ABD Başkanı Donald Trump, Başkan Joe Biden'ın Çin ile Rusya'yı birbirine yaklaştırdığını ve bunun ABD için "olabilecek en kötü şey" olduğunu savundu.

 

Eski Başkan Trump, Fox News kanalında Sean Hannity''nin programına katılarak canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Trump, başkanlığı döneminde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un gibi isimlerle iyi anlaştığını ve bölgesinde güçlü liderlerle anlaşmanın ABD için iyi bir şey olduğunu ifade etti.
Trump, Biden yönetiminin Rusya politikasını eleştirerek, "Rusya''yı Çin''in eline düşmeye itmek yerine Rusya ile anlaşabilmeli ve onlarla iş yapabilmeliyiz. Yapabileceğiniz en kötü şey, Çin ile Rusya''yı bir araya getirmektir. Şu anda beraberler." değerlendirmesini yaptı.
Yeni tip koronav irüs (Kovid-19) salgını başlayana kadar Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile de iyi geçindiğini kaydeden Trump, Çin ile yaptıkları ticaret anlaşmalarının Amerikalı üreticiler için çok iyi olduğunu belirtti.
2024 SEÇİMİNE YEŞİL IŞIK
Trump, bir soru üzerine 2024''te yapılacak başkanlık seçimlerine bir kez daha yeşil ışık yaktı ancak doğru zamanı beklediğini ifade etti.
Seçim yarışına girip girmeyeceği sorusuna Trump, "Çok ciddi şekilde buna bakıyorum, yasal perspektiften henüz konuşmak istemiyorum ama şu an (adaylık için) çok erken." şeklinde konuştu.

 

İlgili Haberler