Trump’tan dikkat çeken Venezuela açıklaması

Trump’tan dikkat çeken Venezuela açıklaması
ABD Başkanı Trump Venezuela ile ilgili yaptığı açıklamada “Maduro, ABD'nin yaptırımları ve petrol yaptırımları sonrasında muhalefetle müzakere yapmaya ılımlı yaklaşmaya başladı. Bugün büyük olaylar olacak. ABD vatandaşları Venezuela'ya gitmesin” dedi.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro'yu tanımadığını açıklayarak diplomatik kriz yaratan ABD Başkanı Trump, Twitter'dan son durumu değerlendirdi. Trump, "Maduro, ABD'nin yaptırımları ve petrol yaptırımları sonrasında muhalefetle müzakere yapmaya ılımlı yaklaşmaya başladı" ifadesini kullandı. Trump ayrıca, "Bugün büyük olaylar olacak. ABD vatandaşları Venezuela'ya gitmesin" dedi.

Venezuela’daki tartışma bitmek bilmiyor… ABD Başkanı Donald Trump’ın Venezuela Devlet Başkanı Maduro’yu tanımadığını söyledikten sonra yaşanan gerilimde bugün sıcak bir gelişme yaşandı. Maduro’nun muhalifi Guaido’yu desteklediğini açıkça duyuran Trump bugün çok sık kullandığı Twitter’da bir mesaj yazdı.

Trump, “Maduro, ABD’nin yaptırımları ve petrol gelirlerinin azalmasının ardından Venezuela’da muhaliflerle müzakereye hazır. Guaido, Venezuela Yüksek Mahkemesi tarafından hedefte. Bugün devasa gösteriler olması bekleniyor. ABD’liler ikinci bir uyarıya kadar Venezuela’ya gitmemeli” ifadesini kullandı.

İlgili Haberler