Trump'tan Erdoğan'a teşekkür

Trump'tan Erdoğan'a teşekkür
ABD ile Türkiye heyetleri arası görüşmelerin ardından açıklamada bulunan ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da etiketleyerek 'Teşekkürler' dedi. Trump, daha sonra attığı tweette ise "Anlaşma için “sert” bir aşk gerekliydi" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek,"Türkiye'den güzel haberler var, milyonlarca hayat kurtarılacak" dedi.

Trump'un açıklamalarının ardından ABD Başkan Yardımcısı Pence, yaptığı basın açıklamasında ABD ve Türkiye'nin Suriye'de ateşkes konusunda anlaştığını ifade etti.

'ANLAŞMAYI YAPABİLMEMİZ İÇİN 'SERT' BİR AŞK GEREKLİYDİ'

ABD heyetinin Türkiye'deki temasları hakkında açıklamalarına devam eden Trump ''Bu anlaşma 3 gün önce yapılamazdı. Bunu yapabilmemiz için “sert” bir aşk gerekliydi. Herkes için harika oldu. Hepsiyle gurur duyuyorum. Bugün medeniyet için harika bir gün. Gerekli ama gelenek dışı bir yol izlerken benim yanımda durduğu için ABD ile gurur duyuyorum. İnsanlar bu "Anlaşma"yı yıllardır sağlamaya çalışıyordu. Milyonlarca hayat kurtarılacak. Herkese tebrikler'' ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler