Trump’tan Esad’da gizli mektup. Beyaz Saray yetkilisi Şam’a gitti. ABD’li gazeteden flaş iddia

Trump’tan Esad’da gizli mektup. Beyaz Saray yetkilisi Şam’a gitti. ABD’li gazeteden flaş iddia
ABD Başkanı Donald Trump’ın Beşşar Esad’a Suriye’de rehin tutulan iki Amerikalı için gizlice mektup gönderdiği ve üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisinin müzakereler için Şam’a gittiği belirtildi.

Wall Street Journal’da yer alan habere göre ABD ile Şam arasında Suriye’de rehin tutulan iki ABD’li için müzakereler gerçekleştiriliyor.

Trump'ın Yardımcı Asistanı ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Terörle Mücadele Direktörü Kash Patel'in, Şam’a gittiği ve görüşmeler yaptığı belirtildi.

Wall Street Journal gazetesinin üst düzey yetkililere dayandırdığı haberine göre, 10 yıldan uzun süredir Suriye rejimi ile ABD hükümeti arasındaki ilk temas bu yılın başında kuruldu ve Patel, Şam'a ziyaret gerçekleştirdi.

Patel, Şam ziyareti esnasında Esad rejiminin elinde rehin bulunduğuna inanılan iki ABD vatandaşının salıverilmesi için "gizli görüşmeler" yaptı ancak görüştüğü kişilerle ilgili detaylı bilgi paylaşılmadı.

TRUMP'IN ESAD'A MEKTUP YAZDIĞI İDDİASI

Kaynaklar, mart ayında Trump'ın, Beşşar Esad'a gizli mektup yazdığını ve Tice'ın serbest bırakılması için doğrudan diyalog çağrısı yaptığını öne sürerek, geçen hafta da Lübnanlı üst düzey güvenlik yetkilisi Abbas İbrahim'in Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien ile aynı konuyla ilgili görüştüğünü iddia etti.