Trump’tan petrol itirafı

Trump’tan petrol itirafı
Bağdadi’nin öldürüldüğünü açıklayan ABD Başkanı Trump, bölgedeki petrolü kontrol altında tutmak istediğini ifade ederek, “Exxon Mobil'le veya başkasıyla anlaşma yapacağım” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, IŞİD’li terörist başı Bağdadi’nin öldürüldüğünü gerçekleştirdiği basın toplantısında açıkladı.

Trump’ın açıklamalarından ise bir detay dikkat çekti.

Bölgedeki petrolden ABD’nin de alması gerektiğini ve petrolü güvence altına alacaklarını itiraf eden Trump, “Exxon Mobil'le veya başkasıyla anlaşma yapacağım. 'Irak'a gireceksek, petrolü güven altında tutalım' dedim. Trilyonlarca dolar harcadık Ortadoğu'da” şeklinde konuştu.

Trump’ın söz konusu açıklamaları şöyle:

"Ben burada bin, iki bin, üç bin asker bırakmak istemiyorum. Ama petrolü güven altında tutmak istiyorum. IŞİD'ın petrole ulaşmasını istemiyorum ve Kürtlere yardımcı oluyor.

Exxon Mobil'le veya başkasıyla anlaşma yapacağım. 'Irak'a gireceksek, petrolü güven altında tutalım' dedim. Trilyonlarca dolar harcadık Ortadoğu'da. Tek bir oyla Senato'da seçim kaybedildi. Eğer Irak olsaydı söz konusu farklı bir hikaye olurdu. Irak dün akşam iyi bir iş çıkardı, bize borcu var."

İlgili Haberler