Trump'tan Türkiye açıklaması

Trump'tan Türkiye açıklaması
Türkiye'nin S-400 sistemi almasına ilişkin açıklamada bulunan ABD Başkanı Trump, "Türkiye, Patriot füzesi almak istedi ama ABD satmadı, durum adil değil" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump açıklamasında, "Türkiye konusu çok karışık, onlarla konuşuyoruz. Türkiye, 100'den fazla F-35 sipariş etti ama daha fazlasını alamaz çünkü S-400 aldılar. Türkiye, Patriot füzesi almak istedi ama ABD satmadı, durum adil değil" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında yaptırım konusuna değinmeyen Trump, Türkiye ile ilişkilerin S-400'lere rağmen iyi olduğunu söyledi.

DIŞİŞLERİ'NDEN DE AÇIKLAMA

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 hava savunma sistemi nedeniyle Türkiye'ye uygulanması muhtemel ABD yaptırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Ortagus, "Dışişleri Bakanı ve Başkan CAATSA kapsamındaki bütün seçenekleri değerlendiriyor" dedi.

Ortagus, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Savunma Bakanı ve Başkan CAATSA kapsamındaki bütün seçenekleri değerlendiriyor. Buradan Türkiye'nin S-400 alımının olası sonuçlarını daha önce defalarca buradan dile getirmiştik" ifadelerini kullandı.

Sürecin devam ettiğini belirten Ortagus, "Hangi yaptırımların olacağına ilişkin önceden bilgi vermiyoruz. Bakan Başkanla birlikte bunun üzerinde çalışıyor. Yeni bir durum olduğunda sizi bilgilendiririz" açıklamasında bulundu.