TS'de kayıp yok; kazanç çok...

Onur, Burak, Kucka gitti...

Başakşehir karşısında, liderle aradaki farkı 3 puana indirerek, şampiyonluğu daha fazla konuşabilme imkânı da gitti...

Hosseini ve Amiri, İran Millî Takımı'na gitti...

Onazi sezon sonuna kadar, Pereria ile Sosa birkaç maçlığına sakatlanıp gitti...

Yetmedi, lig şampiyonluğu için değilse bile, UEFA Şampiyonlar Ligi için önemli olan puanlardan 2'ncisi Sivasspor karşısında gitti...

*

Şimdi çıkıp da, "Bu gidişler hayra alamet değil" diyebilirsiniz!

Yetmedi; "Trabzonspor gidişlerle büyük kayıplara uğradı"yı da buna ekleyebilirsiniz!

Bilesiniz ki, bu deyişler ve ekleyişler Trabzonspor adına ise; "tamamen yanlıştır!"

Hem de külliyen yanlış!

*

Çünkü Trabzonspor, bu gidişlerle kayıp etmemiş, aksine kazanım sağlamıştır. Ama bu kazanımlar günü kurtarmak ve kısa vadeli kazanımlara yönelik olmadığı için birileri tarafından kayıp olarak görülmüştür, görülebilir.

Zaten son 3-5 sezondur da böyle görülmedi mi? Böyle görüldüğü için, yani kısa vadeli getiriler hedeflenerek orta ve uzun vadeli istikrarlı yürüyüşler kenara konulduğu için tek bir şampiyonluk dahi (kupası olmayan hariç) elde edilemedi mi?

*

Özellikle ve öncelikle son iki maç (Başakşehir ve Sivasspor) göz önüne getirildiğinde Trabzonspor kaybetmemiş kazanmıştır.

Çünkü, Başakşehir maçından 3 puan gelmiş olsaydı, Trabzonspor camiasında, "2018-19 sezonunun şampiyonu Trabzonspor" beklentisi oranı ben diyeyim "yüzde 70" siz söyleyin "yüzde 90"a çıkacaktı. Bu kadro ile gerisini getirmek zor olacak, hüsran yaşanacaktı. Şimdi hedef makul ve mantıklı seviyeye çekilmiştir.

Sivasspor karşısında sergilenen futbol takım olabilmek yolunda hatırı sayılır yol alındığını ortaya koymuştur. Sosa ve Onazi'nin yokluğunda ikinci bir Abdulkadir kazanılmıştır. Oğulcan, Hüseyin, Yusuf, Abdulkadir Ömür ve Abdulkadir Parmak ile ilk 11'de 5, yedeklerin tamamında alt yapıdan gelenler yer almıştır.

Kısacası Trabzonspor, paraları çarçur etmemeyi de sağlayacak, geleceği sağlama alacak, başka hesapların içine girmeyecek kendi yetenekleri ile yeniden dirilişi başlatmıştır.

Tıpkı, 6 kez şampiyonluk elde eden, efsane Trabzonspor gibi...

*

Onun için Trabzonspor'da kayıp yok, kazanç çok. Hem de pek çok! Yeter ki bakmasını, anlamasını bilelim.

Yazarın Diğer Yazıları