TSK, Münbiç'in kuzeyinde YPG'yi vurdu

TSK, Münbiç'in kuzeyinde YPG'yi vurdu
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Münbiç'in kuzeyinde uyarılara aldırış etmeyen PYD/YPG'li grubu top atışlarıyla vurdu.

AA muhabirinin Münbiç’in kuzeyindeki muhalif kaynaklardan ve güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetleri’nin dün gerçekleştirdiği “Fırat Kalkanı Operasyonu” sırasında PYD/YPG unsurları bu konuda uyarıldı.

Ancak örgütün, ABD-Türkiye mutabakatında sınır hattı olarak belirlenen Sacu Nehri’nin gerisine çekilmemesi üzerine TSK bölgeyi top atışına tuttu. Bunun üzerine örgüt nehrin gerisine çekilmek zorunda kaldı.

ÖSO’nun Cerablus’taki ilerleyişi ve IŞİD'in çekilmesi esnasında, PYD/YPG yeniden harekete geçti.

Örgüt, Sacu Nehri’nin kuzeyine tekrar geçerek dün Münbiç’in kuzeyindeki Amerinah, Mağara ve Balaban köyleri ile Şamaklı ve Çakmaklı tepelerini ele geçirdi.

Terör örgütü bugün de aynı yönde Cerablus’un güneyine doğru ilerleyerek Cub el-Kusa, Debisah ve Ayn Beyda köyleri üzerinden Fırat Nehri kıyısındaki Amarina köyüne ulaştı.

PYD/YPG böylece, dünden bu yana 7 köyü ele geçirmiş oldu.

TSK 18.00 sularında Amarina’yı topçu birlikleriyle vurdu.

Güvenlik kaynakları, PYD/YPG militanlarının bölgede ilerlemesine müsaade edilmeyeceğini, örgüt geri çekilene kadar müdahalenin devam edeceğini bildirdi.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile dün sabah yaptığı telefon görüşmesinde, PYD güçlerinin Fırat’ın doğusuna çekilmekte olduğunu söylemişti.