TSK'da 700 asker deşifre edildi iddiası

TSK'da 700 asker deşifre edildi iddiası
FETÖ'ye yönelik sürdürülen soruşturmada 700 muvazzaf askerin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası örgüt abileriyle gizli buluşmalar gerçekleştirdiği belirlendiği iddia edildi.

Konya merkezli 7 ilde geçen hafta salı günü, Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 68 askerin, örgütün 'mahrem imam'larının itirafçı olmasıyla gözaltına alındığı öğrenildi. Mahrem imamların toplam 700 askerin ismini verdiği, bu doğrultuda geri kalan şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü böne sürüldü.

MAHREM İMAMLAR 700 MUVAZZAF ASKERİN İSMİNİ VERDİ

Daha önce yapılan operasyonlarda örgütün mahrem imamı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerden bazılarının, 'Etkin Pişmanlık Yasası'ndan yararlanmak için itirafçı olması sonucu son operasyonun gerçekleştiği belirtildi. İtirafçı olan mahrem imamların, halen görev başında olan 700 muvazzaf askerin ismini verdiği öğrenildi. İsmi verilen askerlerde örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock'un bulunmadığı, ancak darbe girişiminin ardından da 'örgüt abileri'yle gizli buluşup, görüşmelerini sürdürdükleri tespit edildi. İlk etapta 70 asker için yakalama kararı çıkartıldığı ve 68'inin gözaltına alındığı, diğer şüphelilerin de yeni operasyonlarda gözaltına alınacağı öğrenildi.