TSK'da ikinci ihraç dalgası...

TSK'da ikinci ihraç dalgası...
Resmi Gazete'de yayımlanan kanun hükmünde kararname kapsamında, milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü'ne aidiyeti, iltisakı veya irtibatı bulunan 1389 askeri personel Türk Silahlı Kuvvetlerinden ihraç edildi.

Daha önce ilk OHAL kararnamesiyle 1684 asker ihraç edilmişti. İkinci dalgada ihraç edilen kritik isimler var.

-Listede 125 subay, 68 astsubayın adı bulunuyor. 

-Jandarmada 1196 asker ihraç edildi. Aralarında general, subay ve astsubaylar var.

LİSTEDEKİ KRİTİK İSİMLER

-Albay Fırat Alakuş, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın emir subayı Yarbay Levent Türkkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başyaveri Albay Ali Yazıcı,Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Timurcan Ermiş, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın özel kalem müdürü Albay Tevfik Gök'ün adı da listede bulunuyor. 

AKAR'IN ÜRKÜTÜCÜ DEDİĞİ İSİM

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın ifadesinde Albay Fırat Alakuş için şu sözler yer almıştı: “Bir müddet sonra gidiyoruz deyip beni aldılar. Kapıdan çıktığımda tam taçhizatlı, kafasında çelik miğfer ve silahlı bir şekilde, ürkütücü bir yüz ifadesi ile karşıma çıkan asker şahıs dikkatimi çekti. Sonradan bu kişinin Kurmay Albay Fırat Alakuş olduğunu öğrendim" 

Albay Fırat Alakuş'un, Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı'nın istememesine rağmen ataması yapıldığı iddia edilmişti. 

ERMİŞ REHİN ALAN ÇIKMIŞTI

Darbe girişimi sırasında tutuklanan isimlerden biri de Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Timurcan Ermiş olmuştu. Ermiş, ifadesinde "Darbe girişiminden önceden haberdar olmadığını savunmuş, "Pişman olmuş ama gecikmiştim" demişti. Ancak Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'yi kaçıran ismin Ermiş olduğu ortaya çıktı.