TSK’daki çok mühim mühimmat!

Elektronik posta yolu ile Ankara polisine bir ihbar yapılıyor ve Gölbaşı’ndaki bir askeri birliğe sevkiyat yaptığı öğrenilen silah ve mühimmat yüklü kamyon durduruluyor, savcının emriyle Emniyet’e götürülüyor. Geceyarısı, olayda suç teşkil eden bir durum olmadığı anlaşılıyor. Ertesi gün basına bir açıklama yapılıyor: İhbarda bulunan şahıs ve şahıslar Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca araştırılıyor.
CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, konuyla ilgili açıklamasında  “Anlaşılıyor ki, belirli bir kumanda merkezi var. O kumanda merkezi bu planlamayı yapıyor. Bazen Bülent Arınç’ın evinin etrafında dolaşan iki subayı tespit ediyor, bazen meşru, legal, askeri sevkiyatı kaçak bir işlemmiş gibi ihbar ediyor. Herhalde TRT de o kumanda merkezinden sinyalle bu yayınları yapıyor”  dedi.
CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk de konuyu Meclis gündemine bir soru önergesi ile getirdi. Köktürk,  “TRT tarafından yapılan yayınlarda, el bombalarının seri numaralarının silindiği şeklindeki gerçek dışı haberler TSK’ya karşı var olan asimetrik, psikolojik ve sistematik saldırının bir parçası mıdır?”  diye sordu.
***
Diğer taraftan, Atilla Akar, kendi sitesinde  “İhbar Ediyorum! Türkiye Cumhuriyeti Savcıları Derhal Harekete Geçin! TSK, Çok Tehlikeli Bir Silahlı Terör Örgütüdür!”  başlığını taşıyan yazısında, TSK’nın elindeki uçakları, helikopterleri, savaş gemilerini, tankları, zırhlı taşıyıcıları, füzeleri, roketleri, topları, bombaları, tüfek ve cephaneyi, sayılarını da vererek ihbar etti!
Akar,  “Örgütün başında İlker Başbuğ var, Ankara’da adına ’Genelkurmay’ denilen örgüt evinde oturuyor. Sanırım halihazırda ’1 Numara’ o! Ayrıca örgüt Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarından müteşekkildir. Örgütün Merkez Komite üyeleri de mevcuttur. Ayrıca örgüt bir tür ’Eyalet Sorumluları’ gibi düşünebileceğimiz 1. Ordu, 2. Ordu, 3. Ordu, Ege Ordu, Lojistik Komutanlık, Eğitim ve Doktrin Komutanlığı gibi alt birimlere sahiptir” diye devam ediyor!
***
İster misiniz, bu ihbarı da ciddiye alıp soruşturma başlatsınlar!
Neyse ki bir ihbarın ciddiye alınması için imzasız olması veya gizli tanık tarafından yapılması gerekiyor.
İmzalı ihbarlara ise kimse kulak asmıyor!
Bu arada TSK örgütünün bir numarası Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve yardımcıları olan kuvvet komutanları İstanbul’da Sualtı Taarruz ve Sualtı Savunma Timlerinin eğitimlerini, Batı Karadeniz’de firkateynler tarafından yapılan güdümlü mermi atışlarını izlediler.
Desenize örgüt alenen eğitim yapıyor!
Yine örgütün asıl bir numarası olan Mustafa Kemal Paşa için mezun olduğu Makedonya’daki Manastır Askerî İdadisi’nde bir tören düzenlendi.
***
Öte yandan Kütahya Seyitömer Höyüğü’nde bulunan ve yaklaşık 4 bin yıllık oldukları belirlenen insan iskeletlerindeki beyinlerin, bor madeni sayesinde günümüze kadar bozulmadan kaldığı belirlendi. Kazı grubu başkanı Prof. Dr. Nejat Bilgen, bu tarihi olayın, normal dokuların ve beynin korunmasına yönelik çalışmalarda adeta çığır açacağını söyledi.
Her mail ihbarı için bir operasyon düzenleyen ve aynı anda TRT’den yaygara koparanların beyinlerini de koruma altına almak için iyi bir buluş doğrusu!

Yazarın Diğer Yazıları