TSK'dan, El Bab açıklaması

TSK'dan, El Bab açıklaması
TSK,Bzagah ve Kabbasin bölgelerinin de kontrol altına alındığı duyuruldu. Açıklamada, 44 IŞİD terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği de açıklandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Fırat Kalkanı Harekatının 170. gününde meydana gelen olaylarla ilgili açıklamada bulundu. TSK'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada, Bzagah ve Kabbasin bölgelerinin Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından kontrol altına alındığı belirtildi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki topçu ve diğer ateş destek vasıtaları ile 187 IŞİD terör örgütü hedefine atış yapıldığı ve barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçlarının baskı altına alındığı ifade edildi.

Ayrıca, Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından 66 IŞİD terör örgütü hedefine yönelik düzenlenen hava harekatları sonucunda, barınma maksatlı kullanılan 62 bina, 1 karargah binası, 1 tünel girişi ve 1 silahlı aracın imha edildiği kaydedildi. Diğer yandan, Koalisyon Güçleri tarafından, Bab bölgesinde tespit edilen IŞİD terör örgütü hedeflerine yönelik 3 hava harekatı icra edildiği, harekat sonucunda; 2 havan, 2 tünel girişi, 1 bombalı araç ve 1 aracın imha edildiği bilgisi verildi. Yapılan topçu atışları, icra edilen hava harekatı ve meydana gelen çatışmalarda ise toplam 44 IŞİD terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.