TSK'dan operasyon açıklaması

TSK'dan operasyon açıklaması
Türk Silahlı Kuvvetlerince sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, ateş destek vasıtaları tarafından tespit edilen 26 IŞİD terör örgütü hedefine, 72 adet Fırtına mermisi atıldığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Fırat Kalkanı Harekatı'ndaki gelişmelere ilişkin bilgi verildi.

Azaz-Rai bölgeleri arasında muhalif unsurlardan oluşan dört Özel Görev Kuvvet Grubu'nun, keşif, gözetleme ve ikmal faaliyetlerinin ardından, saat 14.00'te güney yönünde başlattığı ileri harekatın devam ettiği belirtilen açıklamada, Rai-Cerablus bölgeleri arasında halen kontrol edilen bölgede keşif, gözetleme, hedef tespiti ve ele geçirilen bölgelerde oluşturulan savunma tedbirlerini geliştirme faaliyetlerinin de sürdüğü kaydedildi.

Açıklamada, "Tatimus bölgesinde, el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu, 5 muhalifin şehit olduğu, 6 muhalifin yaralandığı" bildirildi.

Ayrıca, Azaz-Rai arasındaki bölgede gerçekleştirilen harekata, koalisyon kapsamında ABD Özel Kuvvetlerinin de destek verdiği duyuruldu.

553 hedefe 2 bin 327 atım yapıldı

Operasyon kapsamında ateş destek vasıtalarınca, tespit edilen 26 IŞİD terör örgütü hedeflerine, 72 adet Fırtına mermisi atıldığı ve böylece operasyonun başından bugüne kadar, toplam 553 hedefe 2 bin 327 atım yapıldığı belirtildi.

Hava kuvvetlerine ait uçaklar tarafından herhangi bir operasyon gerçekleştirilmediği ve ortaya çıkması muhtemel hedeflere yönelik yerde bekler şekilde, uçak görevlendirildiği vurgulanan açıklamada, Koalisyon Güçleri tarafından Kunaytirah, Tatimus, Cakka ve Baragidah bölgelerinde tespit edilen IŞİD unsurlarına gerçekleştirilen 4 hava harekatında 5 IŞİD terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği, 5 bina ve bir havan mevzisinin de imha edildiği ifade edildi.

Suriye sınır hattında hava muhalefeti nedeniyle İHA ile keşif gözetleme faaliyeti icra edilemediğinin belirtildiği açıklamada, "AFAD ve Kızılay'a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu ve sivillere yönelik lojistik faaliyetler kesintisiz olarak sürdürülmektedir. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir." bilgisine yer verildi.