TSK'dan Suriye'ye hava harekatı!

TSK'dan Suriye'ye hava harekatı!
Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait savaş uçakları Suriye'nin kuzeyinde bulunan Baragitah ve Sandarah bölgelerindeki 3 IŞİD hedefini imha etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait savaş uçakları Suriye'nin kuzeyinde bulunan Baragitah ve Sandarah bölgelerindeki 3 IŞİD hedefini imha etti.

TSK, FIRAT KALKANI HAREKATI'NIN 25. GÜN BİLANÇOSUNU AÇIKLADI

TSK, Fırat Kalkanı'nın 25. gününde 67 IŞİD hedefinin vurulduğunu 4 ÖSO mensubunun ise yaralandığını açıkladı.Açıklamada 'Azaz-Rai bölgeleri arasında, Muhalif unsurlardan oluşan beş Özel Görev Kuvvet Grubu, keşif, gözetleme ve ikmal faaliyetlerinin tamamlanması sonrasında, saat 13.00'den itibaren kontrol edilen bölgeden güney yönünde ileri harekâta başlamış, IŞİD ile yaşanan çatışmalar neticesinde; Rai batısında yer alan Tatimus ve Kunaytirah meskûn mahallerinde Muhalif gruplarca kontrol sağlanmıştır' denildi.

4 ÖSO MENSUBU YARALANDI

Rai-Cerablus bölgeleri arasında, kontrol edilen bölgede keşif, gözetleme, hedef tespiti ve ele geçirilen bölgelerdeki savunma tedbirlerini geliştirme faaliyetlerinin devam ettiğine yer verilen açıklamada 4 ÖSO mensubunun yaralandığı belirtildi.

TSK açıklamasında Azaz-Rai arasındaki bölgede icra edilen harekâta ABD Özel Kuvvetlerinin de destek verdiği kaydedildi.

Açıklamada şu bilgiler paylaşıldı:

Ateş Destek vasıtaları tarafından tespit edilen 67 IŞİD terör örgütü hedefine 260 adet Fırtına ve 59 adet ÇNRA mermisi atılmıştır. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, 11.53-12.26 saatleri arasında Tatimus ve Kunaytirah bölgelerine hava harekâtı düzenlenmiş; bölgede tespit edilen IŞİD unsurlarınca kullanılan üç adet sabit hedef (bina) ateş altına alınarak imha edilmiştir.

Koalisyon Güçleri tarafından Baragidah, Tatimus ve Kara Kuz bölgelerinde tespit edilen IŞİD unsurlarına toplam 3 hava harekâtı icra edilmiş, 5 IŞİD mensubu etkisiz hale getirilmiş ve 5 bina imha edilmiştir.