TSK'ya özel helikopter

TSK'ya özel helikopter
Boeing’e 2006 yılında siparişi verilen ‘Chinook -CH 47F’ ağır nakliye helikopterleri bu yıl TSK’nın envanterine giriyor.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın ağır nakliye helikopteri ihtiyacını karşılamak için 2006 yılında Boeing firmasına siparişi verilen Chinook helikopterlerinden TSK envanterine girecek ilkinin görüntüsü ortaya çıktı. Özel Kuvvetlere tahsis edilmek üzere kamuflajlı olarak hazırlanan envantere girecek ilk Chinook’un önümüzdeki günlerde Türkiye’ye teslim edileceği öğrenildi. Daha önce 6 adet sipariş edilen CH-47F tipi ağır nakliye helikopteri için geçtiğimiz günlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanan Savunma Sanayi İcra Komitesi’nde 5 adet daha sipariş verilmesi için karar alınmıştı.
 
BİRİ ZIRHLI OLACAK
 
Vatan'dan Mehmet Ali Demir'in haberine göre toplantıda çıkan kararda, yeni sipariş taleplerinden 4’ü Genelkurmay Başkanlığı’na ait. Siparişlerden biri ise Milli Savunma Bakanlığı’nın. Bakanlığın, helikopteri devlet büyüklerinin faaliyetlerinde kullanması bekleniyor. VİP olarak sipariş verilen helikopterin zırhlı olarak askeri formatından farklı olarak üretilmesi bekleniyor. Bu helikopterin Cumhurbaşkanlığı’na tahsis edileceği de iddia edilmişti.
 
55 ASKER TAŞIYOR

 
Helikopterler tam teçhizatlı 55 asker taşıyabiliyor. Adını ABD’deki bir yerli kabilesinden alan Chinook helikopterlerinin TSK envanterine girmesi ile birlikte, istenilen her alana, her türlü hava koşulunda top, ZPT ve buna benzer silah sistemleri ve personel nakliyesi yapılabilecek. Helikopter gerektiği hallerde mobil ileri mühimmat veya yakıt ikmal noktası olarak da hizmet verecek. 

tsk2.jpeg