"TSK'yı bölmek" suçu, takip edilmeyecek mi?

Eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, Ergenekon adı verilen soruşturmaya başlangıç teşkil eden Tuncay Güney ifadelerinde geçen örgütün bir veya iki numarası olduğu yolundaki iddiaları cevaplandırırken “Çelik harekâtını, Kardak’ı yapamasaydık, bunlar olmazdı” dedi.
Fikret Bila’ya görüşlerini açıklayan Karadayı’nın ABD’yi işaret ettiği belli. ABD, Türkiye’nin terörist takibinden her zaman rahatsız olmuştur. Son harekatta da Türkiye’nin hemen Irak’tan çıkması için yoğun baskı yaptıklarını hep birlikte yaşadık. Peki ama Kardak konusunda ABD’yi rahatsız eden ne olabilir?
Bu konu kamuoyu tarafından bilinmiyor.
Olayı şöyle anlatalım:
Başlarında bir papaz olduğu halde Kardak adasına çıkan Yunanlı grup, cesareti nereden alıyordu? Yunan ordusundan değil; güvenliklerini sağlayan iki Amerikan savaş gemisinden!
Peki Türk askeri ne yaptı?
Amerikan savaş gemilerini Yunan gemisi sayarak ateş açtı. Amerikan gemileri, bölgeyi terk etmek zorunda kaldı. Emri kim verdi?
Elbette Deniz Kuvvetleri Komutanı Güven Erkaya, Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı ve Başbakan Tansu Çiller verdi.
Tansu Çiller, gemilerin Amerikan gemisi olduğundan haberdar mıydı ondan pek emin değilim. Fakat, Türk ordusu, Yunanlıların güvenliğini sağlayan gemileri, Yunan gemisi saymakta haklıydı. Çünkü Yunanlı mütecavizleri koruyorlardı. Amerikan bayrağı çekmiş Yunan gemisi de olabilirlerdi. Amerikalılar kendilerini tanıtınca, bir yanlışlık daha olmaması için bölgeyi terk etmeleri bildirildi. Amerikalılar, bu olaya çok bozuldu elbette. Ve unutmadılar.

***

Karadayı’nın daha önemli sözleri de vardı:
“Ben Genelkurmay Başkanı olarak hep Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile çalıştım. Demirel’in çok güzel bir sözü vardır. Şöyle derdi:  ‘Türkiye’de en önemli kurum, TSK’dır. Allah korusun, TSK bir zaafa uğrar, bölünürse, Türkiye bölünür.’ Bu çok doğru bir sözdür. Şimdi bunu yapmaya çalışıyorlar. TSK’yı bölmeye, yıpratmaya uğraşıyorlar. TSK aleyhine bir hava yaratmaya çalışıyorlar, onu hedef alıyorlar.”
Peki TSK’yı kim bölmek ister? Ve buna kim teşebbüs edebilir?
TSK’yı bölmeye kimin ihtiyacı var ise onun elbette! Büyük Orta Doğu projesinin başarılı olması için, İtalya’daki NATO toplantısında Amerikalı bir subayın gösterdiği haritada olduğu gibi Türkiye’nin parçalanması gerekir!
Türkiye’yi parçalamak için uğraşan kurumların başında artık NATO vardır! NATO, böyle bir konsept belirlediğini artık Türk subaylarından bile saklamamaktadır.
Türk subayları bu durumu seyredebilir mi?
Seyrederlerse vatana ihanet etmiş olurlar!
Dolayısıyla çeşitli tedbirler almış durumdadırlar. İşte ABD, İngiltere ve İsrail yönetimlerini çılgına çeviren bu tedbirlerdir. 

***

Türk Silahlı Kuvvetleri’ni bölebilirler mi?
Bazı TSK mensupları üzerinde dini bir yapılanma görüntüsü altında etkili olabilecek bir veya birkaç komutanı elde edebilirlerse, bunu deneyebilirler! Veya, darbe günlüklerinde ortaya çıkan, emekli komutanlar arasındaki kriz, bugünlere kadar uzamış, bu da TSK’yı yıpratıyor olabilir.
Peki başarabilirler mi?
Komuta kademesi seyrederse elbette başarırlar. Ama Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ hiç de seyirci bir komutan görüntüsü vermiyor. Onun  hakkındaki bir değerlendirme şöyledir: “Yetkilerini sonuna kadar kullanır!”

***

Dikkat ediniz lütfen, TSK’nın bölünmek istendiğini ben söylemiyorum, Genelkurmay Başkanlığı yapmış emekli orgeneral İsmail Hakkı Karadayı söylüyor!
Bir ülke için bundan daha ciddi bir tehdit olabilir mi? TSK’yı bölme teşebbüsünün ceza hukuku açısından bir karşılığı yok mudur?
Olmaz olur mu?
Hem de davaya Genelkurmay Askeri Mahkemesi bakar!

Yazarın Diğer Yazıları