TÜGVA’lılar ülkücü yeminine özendi

TÜGVA’lılar ülkücü yeminine özendi
Bilal Erdoğan’ın yüksek istişare kurulu üyesi olduğu TÜGVA’da, Ülkücü yeminine benzeyen bir toplu yemin töreni yapıldı. Sosyal medyadaki videoda, Türk gençlerinin yanı sıra, Afrika kökenli gençlerin de yer aldığı görüldü.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yüksek istişare kurulu üyesi olduğu TÜGVA’da (Türkiye Gençlik Vakfı) edilen toplu yeminin görüntüleri sosyal medyada yayımlandı.

Videoda, Türk gençlerinin yanı sıra, Afrika kökenli gençlerin de yer aldığı dikkatlerden kaçmadı. Bir kişinin, cep telefonundan okuduğu yemin metnini, etrafında çember oluşturan gençlerin hep birlikte tekrarladığı görüldü. TÜGVA yemininin, ‘Ülkücü Yemini’ ile benzerlikleri de dikkatlerden kaçmadı.

“YALNIZ ALLAH İÇİN ÖLECEĞİZ”

Yemin metninde şu şekilde: “Biz TÜGVA’lıyız. Okuyacağız. Son güne kadar okuyacağız. Uyacağız. Kuran’a ve sünnete uyacağız. Çok seveceğiz. Müslümanları çok seveceğiz. Seveceğiz. Bütün insanları seveceğiz. Sevmeyeceğiz. Zalimleri asla sevmeyeceğiz. Biz TÜGVA’lıyız. Durmayacağız. Toprağa girene kadar durmayacağız. Anlatacağız. Herkes duyana kadar anlatacağız. Dağıtacağız. Kimse aç kalmayıncaya kadar dağıtacağız. Çalışacağız. Kimseden bir şey beklemeden çalışacağız. Biz TÜGVA’lıyız. Duracağız. Dikleşmeden dik duracağız. Kaçacağız. Günahlardan kaçacağız. Korkacağız. Yalnız Allah’tan korkacağız. Öleceğiz. Yalnız Allah için öleceğiz. Yaşayacağız. Allah yolunda yaşayacağız. Biz TÜGVA’lıyız. Biz TÜGVA’lıyız. Biz TÜGVA’lıyız.”