TÜGVA'ya kamu kurumu muamelesi! Özgür Özel uyardı, belgeyi sızdıran değil torpille işe giren yandı

TÜGVA'ya kamu kurumu muamelesi! Özgür Özel uyardı, belgeyi sızdıran değil torpille işe giren yandı
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) verilerini sızdırdığı iddiasıyla gözaltına alınan Ramazan A.’nın tutuklanmasının ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’den açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucuları arasında bulunduğu TÜGVA bazı kişilerin kimlik bilgilerini veri tabanında tutarak, referanslarla kurumlarda işe girmesine yardım ettiği iddia edilmişti.

TÜGVA yetkilileri, gazeteci Metin Cihan’ın ortaya çıkardığı belgeleri önce yalanlamıştı ancak daha sonra TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu “İçerden belgeleri almış bu adam, sızdırmış, yedek yapmış ve şu anda ifşa ediyor” diyerek bir anlamda sızıntıyı doğrulamıştı.

İstanbul Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nun soruşturmasında şüpheli Ramazan A.’nın ifadesi alındıktan sonra tutuklandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, tutukluluk haberinin ardından sert bir mesaj yayınladı.

“TÜGVA''ya kamu kurumu, TÜGVA''nın suç ve torpil belgelerine gizli belge muamelesi yapanlar unutmasın” diyen Özel, “Bu belgeyi sızdıranların değil yandaş vakıf torpiliyle kamuya girenlerin, kamuda yükselenlerin, buna aracılık edenlerin soruşturulacağı günler çok yakın!” ifadelerini kullandı.

İşte Özel’in TÜGVA ile ilgili mesajı:
 

İlgili Haberler