TÜGVA’ya yapılan torpille çocuğu elenen vatandaş durumu böyle savundu

TÜGVA’ya yapılan torpille çocuğu elenen vatandaş durumu böyle savundu
Türkiye Gençlik Vakfı’nın kamu kurumlarına yüzlerce kişiyi torpille yerleştirdiği iddia edilirken, sosyal medyada dikkat çeken bir yorum yapıldı.

AKP’li seçmenin durumunu kimse bu kadar net anlatmamıştı

TÜGVA’nın devlet içinde kadrolaşmaya gittiği iddiaları son günlerde Türkiye’nin gündeminde büyük yankı uyandırdı.

Siyaset Bilimci Burak Yıldırım, sosyal medya hesabından konuya ilişkin dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Yıldırım, AKP’li bir yakınına TÜGVA hakkındaki iddiaları sorduğunda aldığı cevabı “Ben bu adama ne diyebilirim ki” diyerek paylaştı.

Yıldırım, paylaşımında şu ifadeleri kaydetti:

“Çocuğu 2 kez Hakimlik-Savcılık mülakatında elenmiş AKPli bir yakınıma “TÜGVA’yı gördün mü, her tarafa torpille adam sokmuşlar. Senin çocuğun 2 kez mülakatta elendi. Hiç mi zoruna gitmiyor.” dedim. “Benim çocuğumun kaderinde hakimlik yokmuş.” diyor. Ben bu adama ne diyebilirim ki.”

TÜGVA HAKKINDA İDDİALAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın oğlu Bilal Erdoğan''ın kurucuları arasında yer aldığı, Türkiye Gençlik Vakfı''nın (TÜGVA), vakıf üzerinden ordu, emniyet ve diğer kamu kurumlarına yüzlerce kişiyi yerleştirdiği, bu kişilerle ilgili sicil listeleri tuttuğu iddia edildi.

Devlet içinde kadrolaşmaya gittiği öne sürülen TÜGVA''nın bir süre, ByLock benzeri bir program kullandığı da öne sürüldü. TÜGVA için usulsüz bina tahsisleri yapıldığı da iddia edildi. Yurt dışında yaşayan ve belgeleri eski bir TÜGVA çalışanının kendisine ulaştırdığı söyleyen gazeteci Metin Cihan, sosyal medya hesabından, kadrolara yerleştirilenlere ilişkin oluşturulan dosyaları paylaştı. TÜGVA''dan iddialara, önce "belgeler sahte" yanıtı ardından ise “sızdırılmış belgeler” yanıtı geldi.

İlgili Haberler