TÜİK'in bu raporu Erdoğan'ı kızdıracak! AKP, 100 yıllık Türkiye tarihine adını böyle yazdırdı...

TÜİK'in bu raporu Erdoğan'ı kızdıracak! AKP, 100 yıllık Türkiye tarihine adını böyle yazdırdı...
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı nedeniyle, 1923'ten beri tutulan verileri yayınladı. Paylaşılan veriler ile Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en yüksek üretici enflasyonunun AKP döneminde yaşandığı ortaya çıktı.

AKP'nin baskısıyla Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın 2021 yılında hayata geçirdiği "Faiz Sebep Enflasyon Sonuçtur" teorisinin ülke ekonomisine verdiği zarar, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından paylaşılan raporla tescillendi.

100 YILIN REKORU KIRILDI

Cumhuriyetin 100. yılı nedeniyle, Türkiye'deki 100 yıllık ekonomik verileri paylaşan kurumun yayımladığı raporda yıllar içerisinde ortaya çıkan üretici enflasyonu görenleri şaşkına çevirdi.

Haziran 2018 seçimlerinin ardından yükselen dolar kuruna karşı hiçbir önlem almayan, üstüne üstlük aldığı faiz indirimi kararları ile hem dolar kurunun hem de enflasyonun rekor kırmasına neden olan AKP iktidarının Türkiye'de tarihe geçtiği tescillendi.

AKP GERÇEKTEN DE TARİH YAZDI...

Yayımlanan raporda, Türkiye'de üretici enflasyonunun, dünyayı kasıp kavuran 1929 Ekonomik Krizi, 2. Dünya Savaşı yılları, 1960 ve 1980'de yapılan darbe süreci ve 90'lı yıllarda yaşanan döviz krizi sırasında bile AKP dönemindeki kadar yükselmediği ortaya çıktı.

enflasyon1.jpg

Eski Merkez Bankası Başekonomisti Hakan Kara, söz konusu veri hakkında sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"TÜİK 100 yılın verilerini toplulaştırmış. Çok faydalı. Emeği geçenlerin eline sağlık. Bu sayede 2021'deki tuhaf para politikalarının Cumhuriyet tarihinin en yüksek üretici enflasyonuna yol açtığını da görebiliyoruz. Umarım toplum olarak bu süreçten gerekli dersleri çıkarırız."

twit-1.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar