Memur ve emeklilerin garantilediği zam oranı belli oldu

Memur ve emeklilerin garantilediği zam oranı belli oldu
TÜİK'in enflasyon oranlarının açıklanmasıyla gözler memur ve emeklilerin alacağı zam oranlarına çevrildi. Memur ve memur emeklilerine şimdiden yüzde 24,7, SGK emeklilerine ise yüzde 31,71 zam imkanı doğdu. Bu zamlara Mayıs ve Haziran farkları da ilave edilecek.

Enflasyon oranının açıklanmasının ardından

Milli Gazete''nin haberine göre, TÜİK''in açıklamasına göre dört aylık enflasyon yüzde 31,71 olarak gerçekleşti. Buna göre memur ve memur emeklilerine şimdiden yüzde 24,71 enflasyon zammı, SSK emeklilerine de yüzde 31,71 zam imkanı doğdu. 

Memur ve memur emeklileri yılda iki kez maaşlarını zamlı alıyor. Zam oranları toplu sözleşmeye göre önceden belirleniyor ve geçmiş 6 aylık enflasyondan kaynaklı fark oluşursa maaş zammına yansıyor. Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur, memur emeklisi ve SSK emeklileri için şimdiden zam imkanı doğdu.

Memur ve memur emeklisi temmuzda yüzde 7 toplu sözleşme zammı alacak. Dört aylık enflasyon baz alındığında memur ve memur emeklileri için şimdiden yüzde 24,71''lik enflasyon farkı imkanı doğdu. Mayıs ve haziran aylarındaki enflasyon verisiyle zam farkında son oran netleşecek.

SSK emeklileri de aylıklarına 6 aylık enflasyon kadar zam alıyor. Dört ay itibariyle bu rakam şimdiden yüzde 31,71''i buldu. Emeklilerin alacağı zam oranı temmuz ayında netleşecek.

Mayıs ve haziran aylarındaki enflasyon farkları da yüzde 31,71 oranındaki zamma ilave edilecek. Hükümetin hiç zam yapmaması halinde bile emeklilerin alacağı oranın yüzde 40''ı geçeceği tahmin ediliyor. 

İlgili Haberler