Tüm dünyanın dört gözle beklediği korona aşısında şok etki. En belirgin veriler ortaya çıktı

Tüm dünyanın dört gözle beklediği korona aşısında şok etki. En belirgin veriler ortaya çıktı
Tüm dünyanın merakla beklediği korona virüs aşısında Rusya’nın geçen aylarda tescillendirerek dikkatleri üzerine çektiği korona virüs aşısı Sputnik V ile ilgili ilk veriler gün yüzüne çıktı. Aşıyı geliştiren Gamaleya Enstitüsü Başkanı Alexander Gintsburg, "Aşıya hızla ulaşmak için kestirmeden gitmedik. Katılımcıların yüzde 15'inde aşının yan etkisi ortaya çıktı" dedi.

Sözcü Gazetesi’nde yer alan habere göre, korona virüs salgını yüzünden yaşamını yitirenlerin sayısı 1 milyonu aşarken Rusya’dan korona virüs aşısı Sputnik V ile ilgili çok önemli gelişme yaşandı.

Rusya küresel aşı geliştirme yarışındaki temposunu artırmaya ve geliştirmekte olduğu korona virüs aşısının ilk altı hafta sonundaki ilk sonuçlarını açıklamaya hazırlanıyor.

Sputnik V isimli aşının geliştiricisi olan Gamaleya Enstitüsü’nün Başkanı Alexander Gintsburg aşının geliştirilme hızının bu “salgınla savaş” koşullarında gerekli olduğunu söyledi.

Gintsburg, “İnsanlar savaşta olduğu gibi hayatını kaybediyor. Ancak bizim ilerleyiş hızımız medyanın söylediği gibi kestirmeden gittiğimiz anlamına gelmiyor. Öyle bir şey mümkün değil. Benim için örneğin bu süre çok kısa ama bu konuyla ilgili çalışma yapan insanlara göre çok uzun bir süreden bahsediyoruz” dedi.

Gintsburg ekibinin aşıyı geliştirmek için zorlu bir son tarih belirlediğini ancak Sputnik V’in geliştirilmesinde güvenlik ve etkililik prensiplerinin gözetildiğini söyledi.

EN BELİRGİN VERİLER İLK KEZ ORTAYA ÇIKTI

 İlk 42 gün içerisinde gönüllülerin sonuçlarının paylaşılması Rusya’nın aşı çalışmalarının son aşaması olarak bilinen üçüncü aşama sonuçlarını dünyada ilk kez paylaşan geliştirici olma şansının bulunduğu anlamına geliyor.

RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTIN’İN KIZI DA AŞIYI YAPTIRMIŞTI

Rusya'daki Gamaleya Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen aşı, uluslararası kamuoyunda büyük sansasyon yarattı… Zira Rusya henüz denemeleri tamamlanmadan bu aşıya tescil verdi. Genetiğiyle oynanmış corona virüsleri Ad5 ve Ad26 kullanılan aşı hakkında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Benim kızım da kullandı. Ateşi yükseldi ama sonra normale indi. Başka bir yan etkisi olmadı” demişti.