Tüm dünyanın merak ettiği sorunun yanıtı ortaya çıktı. Koronayı atlatan hamile kadının çocuğu koronaya bağışıklık kazanır mı

Tüm dünyanın merak ettiği sorunun yanıtı ortaya çıktı. Koronayı atlatan hamile kadının çocuğu koronaya bağışıklık kazanır mı
Singapur’da bu ayın başında dünyaya gelen bir bebekte korona virüse karşı antikor tespit edildi. Bebeğin annesinin Mart ayında korona virüsü atlattığı ortaya çıktı.

Singapur'da mart ayında korona virüsü atlatan ve bu ayın başında doğum yapan Celine Ng-Chan isimli kadının bebeğinde Covid-19 antikorları tespit edildi. 

Hastalığı yenmesine rağmen çocuğuna Koronavirüs bulaştırmaktan korkan Ng-Chan bu ayın başında hiçbir komplikasyon olmadan hastanede doğum yaptı.

KENDİ ANTİKORLARINI BEBEĞİNE AKTARMIŞ

Singapur’un çok okunan gazetelerinden Straits Times’a konuşan Ng-Chan, “Doktorlarım, çocuğuma doğumum sırasında Covid-19 antikorlarımı aktardığımdan şüphelendi. Yapılan testler sonucunda gerçekten de çocuğumda Koronavirüs salgınıyla mücadele eden Covid-19 antikorlarının bulunduğunu tespit ettik. Fakat benim vücudumdaki Covid-19 antikorlarının gittiğini tespit ettik” dedi.

Ng-Chan’ın Koronavirüs'ü iki buçuk haftada yendiği belirtilirken olayla ilgili bir inceleme başlatıldı. Celine Ng-Chan’ın oğlu Aldrin’in sağlık durumunun iyi olduğu ve virüse karşı bağışıklığı olduğu belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü, konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.