"Tüm sandıklar emanetimizde!"

"Tüm sandıklar emanetimizde!"
CHP'li Canan Kaftancıoğlu, yerel seçimle ilgili son gelişmeleri anlatarak, "31 Mart'ta seçim sonuçlarını birebir vatandaşlara ulaşması için teknik bir altyapı hazırlıyoruz. Hatta birçok ilçenin meydanında birebir vatandaşlara sonuçlar verilecek" dedi.

Sümeyra Kırca/YENİÇAĞ


CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, yerel seçim çalışmaları hakkında YENİÇAĞ gazetesine açıklamalarda bulundu. 31 Mart akşamına hazır olduklarını vurgulayan Canan Kaftancıoğlu, "Seçim çalışmalarına yönelik yeni bir çalışmamız var. O gün İstanbul halkına, seçim sonuçlarını birebir ulaştırmak için teknik bir altyapı hazırlıyoruz. Burada büyük oranda yol aldık, seçimlere yetişecek. Hatta birçok ilçenin meydanında birebir vatandaşlara sonuçlar verilecek." dedi. 

chpist-(71).jpg

İstanbul'da seçim çalışmalarının oldukça umut verdiğini vurgulayan Canan Kaftancıoğlu, Mart sonunda baharın geleceğini belirtti. İstanbul'da yaklaşık 10 aydır seçim çalışması yaptıklarına dikkat çeken Kaftancıoğlu, bu seçimde Ekrem İmamoğlu ile birlikte oldukça iddialı olduklarını söyledi. 

CHP İstanbul İl Başkanlığı olarak, İstanbul Büyükşehir'de ve 39 ilçede, halkın sahipleneceği adayların çıkması yönünde aday profil çalışması yaptıklarını belirten Kaftancıoğlu, adayların büyük oranda bu profillere uygun olarak tespit edildiğini kaydetti. Büyükşehir belediye başkan adayına dair İstanbul'un nasıl bir aday istediğine dair çalışmalar yaptıklarına işaret eden Kaftancıoğlu, bu çalışmalar doğrultusunda İstanbulluları Ekrem İmamoğlu'na emanet ettiklerini dile getirdi. Medyanın CHP adaylarına yer vermediğine dikkat  çeken Kaftancıoğlu, "Merkez medya sosyal belediyecilik anlayışına kapalı olduğu için, biz de vatandaşlarımızla birebir iletişim kuruyoruz. Onlara mevcut belediyelerimizin sosyal belediyecilik adına yaptıklarını anlatıyoruz. İstanbul'daki sorunları nasıl çözebileceğimizi anlatıyoruz." dedi. 

chpist-(29).jpg

24 Haziran seçimlerinde İstanbul'da CHP örgütü olarak iyi bir sınav verdiklerini anlatan Canan Kaftancıoğlu, 31 Mart'ta da tüm sandıklara sahip çıkacaklarını şöyle anlattı: "24 Haziran seçimlerinde 29 bin küsür sandıkta görevlilerimizin bulunup, tüm ıslak imzalı tutanakları alarak vatandaşlarımızla paylaşmıştık. 31 mart seçimlerinde gerek örgütümüzle birlikte, gerek İmamoğlu gönüllüleriyle birlikte bu kişilerin yerleştirilmesi, sandıklarda ne yapıp ne yapmayacağındaki takibi, ıslak imzalı tutanakların bize nasıl hızla ulaşacağı yönünde başlayan eğitimlerimiz devam ediyor. Birebir kurduğumuz büyük bir sandık güvenliği koordinasyonumuz var, 2 bölge koordinasyon merkezimizde, ordaki çağrı ekibimizle birlikte bütün görevlerimiz birebir aranarak hem eğitimleri hem de bilgilendirmeleri yapılıyor. 31 Mart'ta yine tüm sandıklara sahip çıkacağımızı ben yine burdan bilgisini vereyim."

Seçim koordinasyon merkezlerine, sandık güvenliğinde görev almak için büyük bir talep yaşadıklarını aktaran Kaftancıoğlu, "İmamoğlu gönüllüleri diye bir kampanya başlattık. Bu gönüllüler, seçimde gönüllü olarak görev alacaklar. 'Sensiz olmaz' gibi, 'Hayır ve Ötesi' gibi birçok gönüllü arkadaşlarımızın talebi oldukça fazla. Biz o gönüllüleri de alarak üyelerimizle bir araya getirdik, İstanbul 31 Mart akşamı hem gönüllülere hem de İstanbul halkının kendisine emanet olacak." diye konuştu. 

chpist-(20).jpg

"İSTANBUL İTTİFAKI'NIN TABANI UYUMLU"

Sahada, İYİ Parti ve CHP'nin kurduğu ittifakta muazzam bir uyum olduğunu vurgulayan Canan Kaftancıoğlu, şu ifadeleri kullandı:"İstanbul'da İYİ Parti'nin belli ilçelerde çıkardığı adaylarda, ya da CHP'nin belli ilçelerde çıkardığı adaylarda, ve her iki partinin ortak çıkardığı adaylarda sahada görüyorum gayet uyumlu bir çalışma var ve ayırca bizim İstanbul ittifakı dediğimiz, özgürlüklerle birlikte rahat huzurlu insanlarımıza bakın hangi kesimden olursa olsun, bugüne kadar hangi partiye oy vermiş olursa olsun, tüm vatandaşlarımızla biz yerel seçimleri bir beka sorunu değil, yerelde herkesin eşit ve özel hizmet alması için bir yerel seçim çalışması yürütüyoruz ve İstanbul ittifakında, tabanda da bu ittifakın oluştuğunu görüyoruz. İstanbul halkının bu işin beka sorunu olarak görenleri yerel seçimde iyi bir ders vereceğine inanıyorum."