Tunç Soyer duyurdu: Sosyal mesafe kuralına uymayınca 7 km kuyruk oluştu

Tunç Soyer duyurdu: Sosyal mesafe kuralına uymayınca 7 km kuyruk oluştu

Tunç Soyer duyurdu. “7 km kuyruk oluştu”

 

İzmir’de 364 adet yerli üretim otobüs, şehiriçi ulaşımda kullanılmak üzere vatandaşların hizmetine sunuldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, söz konusu gelişmeyi sosyal medya hesabından yaptığı espirili bir paylaşım ile duyurdu.

Yüzyılın en büyük salgını, deprem ve sel felaketini birlikte yaşayan İzmir’de yatırımlar hız kesmedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesince şehir içi ulaşımda kullanılan otobüs filosunun üçte biri yenilendi.

Ülke genelinde tek kalemde yapılan en büyük otobüs ihalesine imza atılarak 647 milyon liralık yatırımla 451 yerli üretim otobüs alındı. Otobüslerin 364’ü ise İzmirli vatandaşların hizmetine sunuldu.

Söz konusu gelişmeyi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı espirili bir paylaşım ile duyurdu.

Yeni otobüslerin ard arda dizilmiş fotoğrafını kullanan Soyer, paylaşımında, “Yeni aldığımız 364 yerli otobüsümüz sosyal mesafe kuralına uymayınca 7 km kuyruk oluştu” ifadelerini kullandı.

Son teknoloji ürünü, engelli erişimine uygun, klimalı, Euro 6 egzoz emisyon standartlarını taşıyan otobüslerde yolcu bilgilendirme ekranları ve anons sistemi, telefon ve tablet şarj noktaları, taban ve tavan ısı izolasyonu, duraklarda sağa yatma ve sürücü güvenlik kabini gibi pek çok özellik bulunuyor.

İlgili Haberler