Tunç Soyer organlarını bağışladığını açıkladı

Tunç Soyer organlarını bağışladığını açıkladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, organ bağışını teşvik etmek amacıyla düzenlenen toplantıda bağış formu imzalayarak tüm organlarını bağışladı.

İzmir Balçova Rotary Kulübü, Bölge Rotaract ve Interact Kulüpleri ile 2430. Bölge Organ Bağışı Ana Komite'si, Türkiye'de organ bağışı konusunda farkındalık yaratmak, bu konuda toplumdaki bilinç düzeyini artırarak sürdürülebilir bir proje oluşturmak üzere 3 yıl sürecek bir kampanya başlattı. Cumhuriyet Gazetesi'nden Muhammed Özmen'in haberine göre, Başkan  Soyer, Türk Karaciğer Nakli Derneği Başkanı Prof. Dr. Yaman Tokat ve Dr. Ata Bozoklar projenin duyurulduğu toplantıya katılarak destek vereceklerini açıkladı. Başkan Soyer, buradaki konuşması sırasında bağış formu doldurarak tüm organlarını bağışladı.

"ORGAN BAĞIŞININ ÖNCÜLÜĞÜNÜ YAPACAĞIZ"

Soyer, bağış formunu imzalarken ise, "Biz İzmir’de organ bağışının öncülüğünü yapacağız. El ele vererek çok daha fazlasını yapacağız. Büyütelim, yayalım, daha çok duyuralım. Ne kadar çok yayabilirsek o kadar hayat kurtarırız." ifadelerini kullandı.